Politika

Prihvaćena žalba Telekoma na rešenje o zabrani rada na KiM

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/09/2023

-

16:57

Prihvaćena žalba Telekoma na rešenje o zabrani rada na KiM
Vladimir Lučić - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Prištinski organi usvojili su žalbu MTS.d.o.o na prethodnu odluku o brisanju iz registra privrednih društava. S toga, MTS d.o.o. nastavlja da bude uredno upisan i da i dalje normalno posluje, saopštio je Telekom Srbija.

Agenciji za privredne registre u Prištini (ARBK) je naloženo da sve izmene i podatke u registru ponovo sagleda uz strogo poštovanje Briselskog sporazuma i drugih merodavnih propisa.

Generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić, čije je MTS d.o.o. zavisno društvo izjavio je da je izuzetno zadovoljan navedenom odlukom, koja potvrđuje istinu i vraća pravnu sigurnost za poslovanje i funkcionisanje MTS d.o.o, a u skladu sa vladavinom prava.

"Nakon velike i teške borbe, za sada je istina pobedila, a što je od ogromnog značaja za naše zaposlene, korisnike i ljude koji žive na Kosovu i Metohiji. Ovo je samo početak u daljem radu i razvoju MTS d.o.o, koja će sigurno postati lider kvalitetom i raznovrsnošću svojih usluga. I ovoga puta želim da kažem da smo tek počeli i da su velike stvari tek pred nama! Posebno želim da zahvalim predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i ostalim predstavnicima naših institucija na svom mukotrpnom radu, posvećenosti i zalaganju tokom ovog izuzetno teškog postupka. Takođe, veliko hvala dugujemo predstavnicima međunarodne zajednice i svim akterima dobre volje koji su bili od neizmerne pomoći da u ovom slučaju pravo i pravda pobede", rekao je Lučić.

Petković: Odlučnom borbom sačuvana licenca MTS-a na KiM

Nnakon što je objavljeno da je usvojena žalba Telekoma na rešenje o zabrani rada te kompanije na Kosovu i Metohiji reagovao je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji je poručio da je odlučnom borbom sačuvana licenca kompanije MTS.

"Važna vest za naš Telekom i sve Srbe na Kosovu i Metohiji! Odlučnom borbom u zaštiti interesa MTS kompanije i sporazuma iz Brisela, uspeli smo da se izborimo i sačuvamo našu licencu", naveo je Petković na društvenoj mreži X (Tviter).

On je zahvalio i direktoru Telekoma Vladimiru Lučiću.

"Hvala puno i direktoru Lučiću. Čeka nas još posla po ovom pitanju, ali ne odustajemo", zaključio je Petković.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija