Politika

Orlić: Nasilje na Kosovu odgovara isključivo Kurtiju

Komentari

Autor: Tanjug

24/09/2023

-

10:04

Orlić: Nasilje na Kosovu odgovara isključivo Kurtiju
Vladimir Orlić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas da je premijer Kosova Aljbin Kurti za događaje u Banjskoj odmah pojurio prvi da optuži Srbe, a da bi svako ozbiljan rekao da vidimo šta se tačno dogodilo pa da komentarišemo.

"Ako ćemo da pričamo o onima koji su sve samo ne to, onda ste videli i reakciju Aljbina Kurtija koji je odmah krenuo, pojurio prvi da optuži Srbe, da kaže da je to neka organizovana ne znam šta akcija i da su to profesionalci neki izveli, sigurno ih je u međuvremenu lično već legitimisao pa zna ko su i šta su, dakle jasno vam je sve", rekao je Orlić za Prvu TV.

On je istakao da bilo kakvo nasilje odgovara isključivo Aljbinu Kurtiju.

"I sve što je radio prethodnih meseci sa najbrutalnijim mogućim terorom koji je provodio nad golorukim srpskim narodom radio je upravo zato što je želeo otvorenu eskalaciju i zato što je hteo  da dovede do nekog nasilja", istakao je Orlić.

Ukazao je da je jasno ko jedini može da bude zadovoljan ukoliko se desi bilo kakav sukob, a pogotovo ako je neki koji podrazumeva i ljudska žrtve. 

Kosovska policija saopštila je da je noćas na ulazu u selo Banjska kod Leposavića pucano na njene pripadnike i da je jedan od njih ubijen. Predstavnici Kosova za to su optužili, kako su naveli, "kriminalne grupe koje podržava Srbija".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija