Politika

Euronews centar: Da li je Evropa otputovala ili će ipak čekati na nas?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/09/2023

-

21:04

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Koliko je daleko Srbija od Evropske unije, da li su nove najave briselskih zvaničnika svetlo na kraju tunela, ili su nas najnoviji događaji udaljili, a Evropa otputovala i više ne čeka na nas, teme su o kojima su razgovarali gosti večerašnje emisije Euronews centar Nataša Dragojlović iz Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji, Nemanja Todorović Štiplija urednik portala European Western Balkan i Jakov Devčić, direktor fondacije Konrad Adenauer.

Dragojlović kaže da se u pristupu EU trenutno vidi entuzijazam kada su u pitanju kandidature Ukrajine i Moldavije, ali da on izostaje kada je u pitanju Zapadni Balakan. 

"Ursula fon der Lajen je prošle godine rekla da su Ukrajnci spremni da umru za EU. Mi nismo znali da treba da se umre. Rama je pitao tada ko nas treba da napadne da bismo mi nešto pokazali", kaže Dragojlović.  

Nemanja Todorović Štiplija, podseća da EU neće primiti nijednu zemlju koja ima nestabilnosti, dok Devčić procenjuje da sve zavisi od ljudi na Balkanu i toga ga li će pokrenuti svoj motor. 

Čitavu emisiju pogledajte u videu na početku teksta.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Jakov D.

27.09.2023 23:09

Srbija izgleda ne želi u EU, koliko mi se čini lideri nas vode na 3 stolice, narod se manipuliše opasno tako da bude unutrašnjeg razdora i raspeca, tako da se ne zna ko šta hoće i kako niko ne bi ništa mogao da odluči i sve se zbog toga odlaže u nedogled!

Srbija