Politika

Euronews centar: Da li će hapšenje Radoičića razjasniti događaj u Banjskoj?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/10/2023

-

21:50

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Kakva je bezbednosna situacija na Kosovu posle događaja u Banjskoj i pogibije trojice Srba i jednog Albanca, u kakvim uslovima je moguće nastaviti politički dijalog i da li se mogu očekivati dodatni pritisci, zašto je još nejasno šta se zapravo dogodilo u nedelju, 24. septembra i da li će situacija biti jasnija posle hapšenja doskorašnjeg potpredsednika Srpske liste Milana Rodoičića koji je priznao da stoji iza oružane pobune u Banjskoj bile su teme emisije Euronews centar.

O tome su razgovarali nekadašnji direktor Vojno-bezbednosne agencije Momir Stojanović, Srđan Simonović iz Humanog centra Mitrovica i direktor Instituta za teritorijalni ekonomski razvoj Dragiša Mijačić.

Stojanović je rekao da je vest o hapšenju Radoičića i o tome da pokrenuta istraga dobra vest ukoliko to hapšenje ne prati dogovor, odnosno ukoliko je to iskren pokušaj da se razjasni događaj u Banjskoj.

Vest o hapšenju Radoičića je, prema rečima Mijačića, verovatno dobro prihvaćena i u Vašingtonu i u zapadnim prestonicama. On, međutim, kaže da su neke stvari su ostale nejasne i da je pitanje da li će se nastaviti sa diplomatskimm pritiscima na Beograd.

Simonović je naveo da je danas bilo mnogo dezinformacija na društvenim mrežama, a da se čini da je hapšenje Radoičića na prvi pogled bio logičan sled događaja, naročito posle intervjua koji je predsednik Aleksandar Vučić dao za CNN.

Čitavu emisiju pogledajte u videu napočetku teksta.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija