Politika

Marinković sa Eskobarom u Vašingtonu: ZSO mora da bude formirana

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2023

-

22:51

Marinković sa Eskobarom u Vašingtonu: ZSO mora da bude formirana
Vladimir Marinković - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković sastao se u Vašingtonu sa pomoćnikom državnog sekretara Džejms O'Brajenom i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Marinković i Eskobar su razgovarali o potrebi da se osnaže bilateralni odnosi dve zemlje, posebno na polju ekonomije i energetike.

Takođe su razgovarali o potrebi većeg angažmana SAD po pitanju regionalne stabilnosti ali i hitne deeskalalcije i normalizacije situacije na severu KiM.

Marinković je naznačio da je formiranje Zajednice srpskih opština ključno kako bi Srbi sa KiM mogli da nastave normalno da žive na KiM, a pre svega da budu bezbedni, prenosi userbiadaily.rs.

Jedino rešenje za to je, kako je naveo, da KFOR bude mnogo više angažovan da bi se obezbedili uslovi za normalan život građana i kako bi se izbegle situacije koje mogu da dovedu do većih sukoba što je izazvano kontinuiranim pritiskom Aljbina Kurtija i privremenih prištinskih institucija na Srbe sa severa KiM.

Eskobar i Marinković su se složili da Zajednica srpskih opština mora i treba da bude formirana i da će Amerika i dalje snažno insistirati na tome u narednim nedeljama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija