Politika

Elek: Kosovska policija poslala sanitet na carinski terminal iako je imao svu dokumentaciju

Komentari

Autor: Tanjug, Kosovo online

13/10/2023

-

18:05

Elek: Kosovska policija poslala sanitet na carinski terminal iako je imao svu dokumentaciju
Printskrin/Tanjug video/TV Most - Copyright Printskrin/Tanjug video/TV Most

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Kosovske policije zaustavili su  na punktu na Bistričkom mostu sanitetsko vozilo Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica, koje je prevozilo sanitetski materijal i uputili ga na carinski terminal u Južnu Mitrovicu, potvrdio je direktor ove zdravstvene ustanove dr Zlatan Elek.

Prema rečima Eleka, u vozilu koje su zaustavili pripadnici Kosovske policije nalazila se sva potrebna dokumentacija.

"Ono što mi znamo jeste da je po našim podacima sve što se nalazilo u sanitetskom vozilu bilo je propraćeno propisnom dokumentacijom. To vozilo je saniteski materijal prevozilo iz Doma zdravlja u Leposaviću u KBC Kosovska Mitrovica. Vozilo se nalazi na Carinskom terminalu u Južnoj Mitrovici", naveo je Elek.

On je istakao da očekuju informacije zašto je vozilo zaustavljeno i prevezeno na carinski terminal.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković naveo je da u jeku humanitarne katastrofe koju je svojim zabranama i iracionalnim odlukama izazvao kosovski premijer Alјbin Kurti, Priština sada blokira srpske sanitete.

"U jeku humanitarne katastrofe koju je svojim zabranama i iracionalnim odlukama izazvao Alјbin Kurti, Priština sada blokira srpske sanitete i obračunava se sa gazama i zavojima i ugrožava život pacijentima! Da li je to ta Kurtijeva deeskalacija?", napisao je Petković na platformi Iks.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija