Politika

Vučić u obilasku Kineskog instituta za međunarodne studije u Pekingu

Komentari

Autor: Tanjug

18/10/2023

-

08:53

Vučić u obilasku Kineskog instituta za međunarodne studije u Pekingu
Vučić u obilasku Kineskog instituta za međunarodne studije u Pekingu - Copyright Instaram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je Kineski institut za međunarodne studije u Pekingu, na čijem čelu je bivša ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Predsednik se na početku obilaska upisao u knjigu utisaka, a nakon toga je u društvu Čen Bo otišao peške do Istraživačkog centra o misli Si Đinpinga o diplomatiji.

Vučić je prilikom obilaska zahvalio Čen Bo zbog podrške celovitosti suverenitetu, teritorijalnom integritetu Srbiji i borbi za KiM i poklonio joj knjigu o istoriji Kosova i Metohije.

"Imao sam izuzetne razgovore i sa Vang Huningom i sa predsednikom Si Đinpingom... Video sam da mnogi nisu zapisivali, ali ja jesam i mnogo sam naučio. Verujem da je sporazum koji smo potpisali bitan i za globalni razvoj i verujem da će nam doneti nove prilike u našim odnosima", rekao je Vučić.

U poseti Institutu su, pored predsednika Vučića, u okviru srpske delegacije ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar finansija Siniša Mali, ministar odbrane Miloš Vučević, ministarka kulture Maja Gojković, ministar trgovine Tomislav Momirović, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i ambasadorka Srbije u Kini Maja Stefanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija