Politika

Šefovi diplomatija EU u Luksemburgu o Kosovu i Metohiji

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2023

-

08:04

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Šefovi diplomatija EU danas će u Luksemburgu održati sastanak na kojem će biti reči i o situaciji na Kosovu i Metohiji posle događaja u Banjskoj i najnovije posete diplomatskih izaslanika EU i SAD Beogradu i Prištini, najavili su u sedištu Evropske unije u Briselu.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj i izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak izvestiće ministre o razgovorima obavljenim tokom vikenda u Beogradu i Prištini, rekao je neimenovani zvaničnik u Briselu, kako prenosi RTS.

Prema njegovim rečima, na sastanku u Luksemburgu neće biti konkretnog predloga mera, ali "posle nasilja na severu Kosova sve opcije su na stolu".

"Stav visokog predstavnika Borelja je jasan – posle nasilja dve strane moraju da se vrate dijalogu po okriljem EU", izjavio je zvaničnik EU.

Ministri spoljnih poslova će u ponedeljak u Luksemburgu pre svega raspravljati o situaciji na Bliskom istoku, u Nagorno-Karabahu i o ratu u Ukrajini i odnosima sa Kinom i zemljama Centralne Azije Situacija na Kosovu i Metohiji biće jedna od tema samita lidera Evropske unije 26. i 27. oktobra, na kojem bi trebalo da budu usvojeni i zaključci o dijalogu Beograda i Prištine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija