Politika

Brnabić u Briselu govorila o situaciji na KiM i evropskoj perspektivi Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/10/2023

-

10:48

Brnabić u Briselu govorila o situaciji na KiM i evropskoj perspektivi Srbije
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je dans da je tokom brifinga u organizaciji Centra za evropske politike (European Policy Centre) informisala sve o poslednjim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, kao i o sveukupnoj bezbednosnoj situaciji u poslednje dve godine. 

"Radni dan započela sam u Briselu, gde sam održala brifing u #EuropeanPolicyCentre na temu članstva u Evropskoj uniji u novoj eri i perspektivi Srbije. Informisala sam brojne članove civilnog društva i nevladinih organizacija u Briselu o evropskom putu Srbije i aktuelnim reformama. Takođe sam detaljno informisala sve o poslednjim dešavanjima na Kosovu u Metohiji kao i o sveukupnoj bezbednosnoj situaciji u poslednje dve godine. Nasilje i represija nad Srbima i ostalim nealbanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji je neprihvatljiva", napisala je ona na Instagramu.

Premijerka je istakla da zna koliko je Srbija naporno radila, koliko je toga postigla i šta će sve uraditi u vremenu ispred nas i dodala da je Srbija u mnogim aspektima već sada jednako spremna kao svojevremeno zemlje članice EU, koje su primljene tokom poslednjeg proširenja. 

"Sve što smo uradili, uradili smo zbog naših građana i u cilju poboljšanja njihovog životnog standarda, ne zbog pukog ispunjavanja normi za prijem u EU. Putovanje je nekada jednako važno kao i sama destinacija, tako da se nadam da će sve reforme koje smo sproveli biti prepoznate na pravi način", napisala je ona.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija