Politika

Dačić: Inckova odluka izaziva podele

Komentari

Autor: Tanjug

27/07/2021

-

10:26

Dačić: Inckova odluka izaziva podele
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Odluku odlazećeg Visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne dopunu zakona kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić vidi kao potpuno nepotrebnu i uperenu protiv interesa srpskog naroda.

"Ovaj potez nije dobar, jer je iritantan i izaziva podele", rekao je Dačić gostujući na Pinku.

Dodao je da se time ustanovljava obaveza da svi moraju da pođu od toga da je srpski narod genocidan što je, ističe, suprotno našim interesima i ne odgovara istini, onome što se desilo u BiH.

Podsetimo, Valentin Incko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, nametnuo je dopune o Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida. Zakon koji sledi i koji čini sastavni deo ove Odluke stupa na snagu odmah, na privremenoj osnovi sve dok ga Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine ne usvoji u istom obliku, bez izmena i dopuna i bez dodatnih uslova, piše Kliks.

Ova Odluka stupa na snagu odmah i odmah se objavljuje na službenoj internetskoj stranici Kancelarije visokog predstavnika i u "Službenom glasniku Bosne i Hercegovine".

Preporuka za vas

EU: Poricanje genocida protivno vrednostima Unije, cilj je pomirenje i prevazilaženje nasleđa rata u BiH
Dodik pokrenuo inicijativu o neprihvatanju Inckovog zakona
Izetbegović o najavljenim merama lidera RS: Taktiziranje, odustaće jer nisu u pravu

Komentari (0)

Srbija