Politika

Predata izborna lista "Čedomir Jovanović - Mora drugačije"

Komentari

Autor: Tanjug

25/11/2023

-

18:53

Predata izborna lista "Čedomir Jovanović - Mora drugačije"
Čedomir Jovanović - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) danas je predata izborna lista "Čedomir Jovanović - Mora drugačije", za učešće na parlamentarnim izborima zakazanim za 17. decembar.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je da je, istovremeno, u Novom Sadu predata lista za pokrajinske izbore, a u Skupštni Grada Beograda za gradske.

On je, u izjavi za Tanjug pred predaju liste, rekao da u izbornu trku ulazi kako bi rešio mnoge stvari: od kosovskog pitanja, do toga da Srbija postane iskreno demokratsko društvo zasnovano na građanskim slobodama i ljudskim pravima.

"Hoću da rešim kosovsku agoniju jasnom politikom koju sam Srbiji predočio pre 20 godina, hoću iskreno demokratsko društvo, zasnovano na građanskim slobodama i ljudskim pravima, hoću beskompromisnu opoziciju, kompetentnu u svojoj kritici, sposobnu da bude alternativa, hoću pristojnost i uvažavanje umesto prostakluka i svakodnevnih poniženja", rekao je lider LDP.

Dodao je da ulazi u izbornu trku i kako bi nakon izbora Srbija postala "zemlja naroda koja ne živi kukavički život, već uprkos problemima ima snagu da ponovo stane na noge".

"Srbija 18. decembra mora biti zemlja koja može da pogleda u svoj narod na Kosovu i da mu obeća neki život, koja (kosovskom premijeru Aljbinu) Kurtiju može da kaže da stane sa svojom politkom, a svetu da se ne osećamo inferiornim i da ovde vrlo često ima više Evrope nego tamo gde je mi u ovom trenutku bezuspešno tražimo", rekao je Jovanović.

On je dodao da želi Srbiju u kojoj će opozicija biti bolja od vlasti, a ne opozicija koja je izgovor za vlast.

Lista LDP-a je, kako kaže "puna drugara njegove dece" Mihajla i Jane i zato njihovoj generaciji obećava život koji sanjaju, a o kojem je njegova generacija maštala.

Rekao je da veruje u sve koji su danas, kao i on, roditelji, a zna ih iz vremena protesta - iz Kolarčeve 1996. godine i da će zajednički uraditi još jedan veliki posao, učiniti Srbiju mirnom, zemljom sigurnom za svu decu.

Za taj cilj će, kako je dodao, prevrnuti i nebo i zemlju i stići do svakog čoveka, do svakog mesta u Srbiji i na tom putu neće biti kompromisa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija