Politika

Tadić optužio listu "Srbija protiv nasilja" za prljavu kampanju

Komentari

Autor: Fonet

30/11/2023

-

22:23

Tadić optužio listu "Srbija protiv nasilja" za prljavu kampanju
Fonet/Aleksandar Barda - Copyright Fonet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić optužio je predstavnike liste "Srbija protiv nasilja" za "neverovatno prljavu kampanju" protiv liste "Dobro jutro Srbijo" i drugih opozicionih stranaka.

"Baš danas smo imali uvid u najrelevantnija istraživanja koja pokazuju da je naša lista stabilno iznad cenzusa i što je još važnije u stalnom je rastu, a da je upravo Srbija protiv nasilja u padu", objavio je Tadić na društvenoj mreži Iks.

Tadić smatra da su "očigledno videli ta istraživanja, pa odmah potrčali da bedno pokušaju da sruše naš rezultat obmanjivanjem građana", kao što su glasali na sednici Gradske izborne komisije za obaranje liste "Dobro jutro Srbijo".

"Započneš kampanju preuzimajući ime protesta na kojima su učestvovali svi građani svih političkih orijentacija i svih opozicionih stranaka, tokom pregovora ucenjuješ, varaš, rasturaš opozicione stranke, direktno tražiš mešanje u njihove nadležnosti i kao uslov postavljaš zabranu slobode govora", naveo je Tadić.

"Onda ti nije dosta, nego glasaš da budu oborene opozicione liste, jer je neko prijavio dva falsifikovana potpisa, dok si istvremeno optužen za stotine širom Srbije", dodaje lider SDS.

Tadić navodi da kada sve to nije uspelo, onda se "bedno" vodi kampanja, navijajući da druge opozicione liste budu ispod cenzusa i da njihovi glasovi odu Srpskoj naprednoj stranci, ubeđujući ljude da ne galsaju za te stranke, jer će glas biti bačen.

"Nastavićemo našu borbu kao i do sada - čisto, pošteno i iskreno. Idemo hrabro i jako, pa da 18. decembra poželimo jedni drugima - Dobro jutro Srbijo", poručio je Tadić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija