Politika

Šta to povezuje Višnjičku banju i Solt Lejk Siti?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/12/2023

-

11:21

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Predsednika Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je juče Višnjičku banju gde je naveo da će narednom periodu početi izgradnja osnovne škole i vrtića, kao i da će se proširiti ulica Slanački put. On je tada naveo i da će ova škola moći da primi 900 dece i da se očekuje da krajem sledeće godine počne izgradnja. 

Međutim, pored najavljenih investicija, Šapićeva poseta je skrenula pažnju i na malo drugačiji način. Naime, najveći broj onih koji su komentarisali ovaj događaj na nalozima na društvenim mrežama bili su vrlo su pohvalni prema gradonačelniku, ali su pojedini korisnici mreža primetili da ovaj projekat vrtića neodoljivo podseća na projekat nekoliko hiljada kilometara daleko. Reč je o projektu koji se nalazi u američkoj državi Juti, u gradu Salt Lake City. 

Beoinfo

 

Takođe, ima i onih koji su primetili da je projekat koji je predstavljen kao budući vrtić u Višnjičkoj banji zapravo projekat koji je preuzet iz jednog već postojećeg projekta, takozvanog Evropskog vrtića u gradu Bor. Na bilbordima iza Šapića vide se i animacije, odnosno fotografije, fotomontaže budućih projekata.

Beoinfo

 

Dakle, na portalu koji promoviše izgradnju srednje škole u Salt Lake City postoji projekat koji zapravo identično izgleda kao i onaj malopre u Višnjičkoj banji, sa nekim manjim izmenama. 

Takođe, kada je reč o projektu vrtića, on izgleda praktično isto kao i projekat Evropskog vrtića u Boru koji je izgrađen u projektu Arhitektonskog biroa Kapa projekat pre tri godine. 

Naravno, ovo nije ostalo neprimećeno na društvenim mrežama, pa su se mnogi šaljivo sugerisali gradonačelniku da bi mogao da otvori i neke druge već postojeće globalno poznate objekte. 

Komentari (0)

Srbija