Politika

Brnabić učestvovala u akciji pošumljavanja u Obrenovcu

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2023

-

23:40

Brnabić učestvovala u akciji pošumljavanja u Obrenovcu
Tanjug/SNS - Copyright Tanjug/SNS

veličina teksta

Aa Aa

Poverenica Gradskog odbora SNS Beograd Ana Brnabić učestvovala je u akciji pošumljavanja i ozelenjavanja u Obrenovcu, u kojoj je posađeno 190 sadnica platana, javora, breza i smrča, obezbeđenih iz ličnih sredstava članova Saveta za ekologiju GrO Beograd. 

Brnabić je navela da je ovo jedna od tradicionalnih akcija Gradskog odbora SNS Beograd, kao i da je Srpska napredna stranka jedina stranka koja se iskreno i posvećeno bavila zaštitom životne sredine u Srbiji. 

"Još od 2014. godine, kada je predsednik Vlade bio Aleksandar Vučić i kada je Srbija dobila prvi zakon o energetici, posvećeno radimo na očuvanju životne sredine. Ulagali smo u izgradnju filtera za odsumporavanje na našim termoelektranama i TA Nikola Tesla u Obrenovcu, jedini smo koji smo nešto uradili po ovom važnom pitanju. U čitavom Beogradu smo postigli mnogo toga - ugradili smo filtere za odsumporavanje, radili smo na pošumljavanju, ozelenjavanju, ali smo i radili na gašenju kotlarnica koje koriste ugalj, mazut, lož ulje, prebacivanju na biomasu i na daljinsko grejanje i gasifikaciji", rekla je Brnabić. 

Tanjug/SNS

 

Najbolji primer za to su, kako je navela, Narodno pozorište koje je u samom centru Beograda, a koje se do prošle godine grejalo na mazut i lož ulje, i koje je prebačeno na sistem daljinskog grejanjea, kao i KBC Zemun. 

"Mi ćemo nastaviti da radimo zato što verujemo u Beograd i verujemo u našu Srbiju. I ukoliko želite da ekonomija nastavi da se razvija, da životni standard i dalje raste, da nastavimo da pošumljavamo i ozelenjavamo grad, da se brinemo o kvalitetu vazduha i životnoj sredini lista Aleksandar Vučić - Srbija me sme da stane je pravi izbor. Ukoliko želite nova radna mesta, da prosečne plate i penzije nastave da rastu, da gradimo naučno-tehnološke parkove i kulturne institucije - glasajte za listu broj 1, zato što Beograd i Srbiju nikada ne smeju da stanu", poručila je Brnabić, saopšteno je iz Gradskog odbora SNS Beograd. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija