Politika

Inicijativa "ProGlas" na skupu u Beogradu pozvala građane na izbore

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/12/2023

-

23:00

Inicijativa "ProGlas" na skupu u Beogradu pozvala građane na izbore
Inicijativa "ProGlas" na skupu u Beogradu pozvala građane na izbore - Copyright Fonet

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici Inicijative "ProGlas", kojom se građani pozivaju da glasaju na predstojećim izborima, održali su skup u centru Beograda, pod sloganom "Beograde, vrati se sebi".

Glavna poruka skupa je poziv građanima da izađu na izbore 17. decembra i da glasaju, da bi, kako kažu, živeli u uređenoj, sigurnoj i demokratskoj zemlji.

Na javnom skupu "ProGlasa" pred predstojeće izbore prisustvovalo je svih 14 pokretača ove inicijative -  Ljubomir Simović, Vladimir Kostić, Ivanka Popović, Miodrag Majić, Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, Filip Ejdus, Tamara Džamonja Ignjatović i Petar Peca Popović.

Pored inicijatora, skupu su prisustvovali i Dejan Bodiroga i Nikola Kojo.

"Dobro veče. Nemam potrebe da se obraćam vama, jer vi koji ste ovde znate zašto ste tu. Obraćam se onima koji su naseli na: ‘Svi su isti’ i ‘Ništa se mi ne pitamo’, ‘Kosovo ili Evropa, ‘Pomirenje sa komšijama ili besmislene čarke’, ‘Draža ili Tito’, ka Plutonu ili ka Saturnu’… Sve to posle, jer je to ta politika, koja treba da odvoji žito od kukolja. A ovo sada, ovo nema veze sa politkom", rekao je Kojo.

Fonet

 

Kao nekada na balkonu, kada je kao reprezentativac svojoj zemlji donosio zlatne medalje, na bini je dočekan i legandarni košarkaš Dejan Bodiroga.

"Do nedavno smo se okupljali ovde u blizini da zajedno proslavljamo neke velike pobede, sada smo ovde nekim drugim povodom što se nadam da će biti uvod u pobedu koja treba da donese promene i vrati slobodu u ovaj divan vanvremenski grad koji nas je uvek prihvatao raširenih ruku pokazujući svoju širinu, ljubav i otvorenost prema svima i koji je garantovao bezbednost svakom detetu", rekao je Bodiroga.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija