Politika

Zaharova: Zapad ima želju da napravi nered na Zapadnom Balkanu i sprovede Majdan u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

20/12/2023

-

15:47

Zaharova: Zapad ima želju da napravi nered na Zapadnom Balkanu i sprovede Majdan u Srbiji
Marija Zaharova - Copyright Tanjug/AP/Russian Foreign Ministry Press Service

veličina teksta

Aa Aa

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da Zapad ima veliku želju da "napravi nered" na Zapadnom Balkanu i sprovede "Majdan" u Srbiji.

"Svi ti navodni mitinzi nisu nikakvi mitinzi nego prosto izvođenje ljudi na ulice kako bi se ostvarili ciljevi koji nisu u skladu sa demokratskim procesima i u cilju promovisanja zapadnih interesa uz pomoć antiustavnih sredstava koji protivreče unutrašnjim zakonima. Sve to govori o tome da Zapad ima ogromnu želju da se na Balkanu sprovede Majdan, a čemu to vodi najbolje se vidi na primeru Ukrajine", rekla je Zaharova na brifingu za novinare, prenosi TASS.

Dodala je da će "narod Srbije sve rešiti sam jer je video dokle je Zapad doveo Ukrajinu i mnoge druge zemlje".

"Oni odlično pamte šta je Zapad radio samoj Srbiji i drugim balkanskim državama. Bilo koji narod bilo koje zemlje treba da štiti svoj suverenitet na svim nivoima i to treba da bude deo stava građanskog društva - zaštita suvereniteta i nacionalnih interesa", istakla je Zaharova.

Ona je navela da je lista okupljena oko Srpske napredne stranke na parlamentarnim izborima osvojila skoro 130 mandata, a Socijalistička partija Srbije, koalicioni partner naprednjaka, još 18, što, kako je rekla, "govori samo za sebe".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija