Politika

"Mi - glas iz naroda": Nećemo u koaliciju sa vlašću i opozicijom ni na jednom nivou

Komentari

Autor: FoNet

26/12/2023

-

16:49

"Mi - glas iz naroda": Nećemo u koaliciju sa vlašću i opozicijom ni na jednom nivou
"Mi - glas iz naroda": Nećemo u koaliciju sa vlašću i opozicijom ni na jednom nivou - Copyright FoNet/TV FoNet

veličina teksta

Aa Aa

Pokret "Mi - glas iz naroda, prof. dr Branimi Nestorović" saopštio je da ostaje čvrst u odluci da neće stupiti u koaliciju sa vlašću i opozicijom ni na jednom nivou, jer smatra da i jedni i drugi rade protiv interesa države i imaju različita shvatanja o državi.

"Odluka Vlade Srbije da omogući "slobodu kretanja" za sva vozila sa Kosova predstavlja još jedan korak u sistematskom institucionalnom odricanju od Kosova koje sprovode Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) od dolaska na vlast 2012. godine", navodi se u saoštenju "Mi - Glas iz naroda".

Tvrdi se da je jedan od glavnih razloga okupljanja "Mi - Glas iz naroda" borba da Kosovo ostane neotuđivi deo Srbije i da su rešeni da zaustave protivustavnu i protivnarodnu politiku vlasti prema Kosovu.

"Teško je ne primetiti sinhronizaciju između protesta prozapadne opozicije, mitinga Srpske napredne stranke i poslednjih činova odricanja od Kosova, i to baš u vreme prvih protesta posle užasnih masakara početkom maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i selima Dubona i Malo Orašje", navodi se u saopštenju.

Mnogi su opravdano nezadovoljni mnogim stvarima u vezi sa upravljanjem državom, lošom ekonomskom situacijom, katastrofalnom politikom prema Kosovu, kao i izbornim procesom, dodaje se.

"Većina nezadovoljnih ne dozvoljava da se njihovo nezadovoljstvo koristi u neke druge svrhe, kojim upravljaju zapadni akteri, čiji je glavni cilj destibilizacija i rasparčavanje Srbije, saopštila je lista "Mi - Glas iz naroda".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija