Politika

Željko Veselinović prekinuo štrajk glađu, predstavnici liste SPN primljeni u bolnicu

Komentari

Autor: FoNet

27/12/2023

-

17:00

Željko Veselinović prekinuo štrajk glađu, predstavnici liste SPN primljeni u bolnicu
Željko Veselinović - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Udruženih sindikati Srbije "Sloga" Željko Veselinović je zbog zdravstvenog stanja primoran da prekine štrajk glađu u zgradi Republičke izborne komisije, saopštila je danas "Sloga".

Odluka o prekidu štrajka doneta je nakon što su lekari koji su pregledali Veselinovića zaključili da dalji štrajk glađu nije u skladu sa njegovom zdravstvenom terapijom i da predstavlja ozbiljan rizik za njegovo zdravlje.

Iako je primoran da prekine štrajk glađu Veselinović ostaje čvrsto posvećen ciljevima štrajka i nastaviće da pruža podršku zahtevima za ponavljanje izbora, istakla je Sloga.

On planira da se obrati međunarodnim sindikalnim organizacijama i apeluje na njih da vrše pritisak na svoje vlade i države u cilju promovisanja demokratskih principa u Srbiji.

Sloga i njeno članstvo ponosni su i stoje čvrsto iza Veselinovića i svih onih koji se zalažu za pravednije i transparentnije izbore, sopšteno je.

Predstavnici liste SPN primljeni u bolnicu

Predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" Danijela Grujić i Janko Veselinović, koji šest i četiri dana štrajkuju glađu, danas su zbog pogoršanog zdravstvenog stanja primljeni u bolnicu, potvrdila je FoNetu Jelena Milošević, jedna od šest predstavnika liste koji su se pridružili Mariniki Tepić u štrajku.

Milošević je objasnila da su analize krvi koje su dobile ona i Tepić pokazale da štrajk glađu ostavlja ozbiljne posledice i da se sve teže kreću, ali da je njihovo zdravstveno stanje bolje nego Grujiću i Veselinoviću, jer za razliku od njih pre stupanja u štrajk nisu imale druge bolesti.

Ona je kazala da Tepić sigurno neće imati snage da se obrati okupljenima na protestu zakazanom ispred Skupštine grada, u kojoj se nalaze prostorije Republičke izborne komisije, a da se i ona oseća sve lošije i da nije sigurna da li će moći da se obrati demonstrantima.

Upitana da li će ona i Tepić uskoro morati na bolničko lečenje i stalni nadzor, Milošević je rekla da će poslušati lekare ako kažu da je to potrebno, ali da za sad ne može precizno da odgovori na to pitanje. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija