Politika

Đilas: Na mirnim protestima zahtevaćemo unapredenje izbornog procesa

Komentari

Autor: FoNet

31/07/2021

-

15:35

Đilas: Na mirnim protestima zahtevaćemo unapredenje izbornog procesa
Đilas: Na mirnim protestima zahtevaćemo unapredenje izbornog procesa - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Rudna bugastva, vode i zemlja moraju pripadati državi Srbiji i ne mogu pripadati nikome iz inostranstva, izjavio je danas predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas i poručio da će opozicija pozvati građane na protest ukoliko ne budu poboljšani izborni uslovi u Srbiji.

"Građanima je svega preko glave, to zna svako ko ide po Srbiji, jedini način da se ovo reši jeste pobeda opozicije na izborima u Srbiji", rekao je Đilas novinarima na protestu ispred upravne zgrade Al Dahre, vlasnika nekadašnjeg PKB.

Đilas je naglasio da će eventualni protesti, na kojima će se zahtevati unapredenje izbornog procesa, biti mirni. Ako neko misli da će se ići na ulicu da bi se pucalo, ubijalo ili ginulo, toga neće biti. Mirni protesti su menjali sudbine zemalja u svetu – od Indije, Južne Afrike i Amerike, rekao je on, uveren da je moguće da se unutar opozicije postigne sporazum o saradnji, ili o nenapadanju.

"Svaki pedalj zemlje u Srbiji, rude i vode biće srpski"

Đilas je, govoreći o prodaji PKB, rekao da se nikome ništa neće otimati, jer ovo nije 1945. godina, već će se svakome platiti pošteno šta je platio, uložio, dobit izgubio. Ali, svaki pedalj zemlje u Srbiji, rude i vode biće srpski i oko toga neće biti priča, ponovio je Đilas, objavljeno je na sajtu SSP.

On je istakao da ministar poljoprivrede Branislav Nedimović pokazuje da "kao da je pao sa Marsa kada kaže da je nekadašnji PKB sad kao svermiski brod".

"Preuzeli smo PKB 2011. godine kao kompaniju sa 80 miliona evra duga, 14 godna neplaćenih poreza i doprinosa i 10 godina neplaćene struje. Doveli smo profesionalni menadžment, prihod firme je bio 31 milion evra, za dve godine, sa 2.000 vrednih ljudi koji su ovde radili, došli smo do prihoda od 62 miliona evra", podsetio je Đilas.

On je naveo da je 53 miliona evra bila 2013. godine i operativna dobit, jer su se otplaćivali raniji dugovi, odnosno "čista dobit" bila je sedam miliona evra.

"Danas PKB prihoduje 35 miliona i ima operativni minus od tri miliona evra", rekao je Đilas i upozorio da se, u narednih godinu dana odlučuje se o opstanku Srbije, a izbor je "između slobodne, moderne države i države Pabla Eskorabara u srcu Evope".

Predsednik Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić pokušao je da prekine protest i obraćanje predstavnika opozicije ispred upravne zgrade Al Dahre, ali su ga učesnici protesta okružili, izviždali ga, a neki su ga prskali i vodom.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija