Politika

Koalicija "Srbija protiv nasilja": Konstitutivna sednica skupštine da se održi posle 8. februara i rezolucije EP

Komentari

Autor: Tanjug

29/01/2024

-

18:41

Koalicija "Srbija protiv nasilja": Konstitutivna sednica skupštine da se održi posle 8. februara i rezolucije EP
Koalicija "Srbija protiv nasilja": Konstitutivna sednica skupštine da se održi posle 8. februara i rezolucije EP - Copyright Euronews/Stefan Goranović

veličina teksta

Aa Aa

Koalicija "Srbija protiv nasilja" zahteva da se konstitutivna sednica Narodne skupštine Republike Srbije održi posle 8. februara, kada bi poslanici Evropskog parlamenta (EP) trebalo da se izjasne o izborima u Srbiji. 

Kako se navodi u saopštenju te koalicije, predstavnici Evropskog parlamenta došli su u Srbiju da posmatraju izbore na poziv srpskih vlasti i stoga je, kako smatraju, logično da se sa postizbornim radnjama, među kojima je i konstituisanje novog skupštinskog saziva, krene tek kada se čuje i njihov zvaničan stav, odnosno kada EP usvoji rezoluciju o održanim izborima.

"Srbija protiv nasilja" podseća će održavanje prve sednice i nakon izjašnjavanja EP biti u skladu sa zakonskim rokovima za konstituisanje Skupštine. 

Republička izborna komisija saopštila je konačne rezultate izbora za poslanike Skupštine Srbije 12. januara, a zakonski rok za konstituisanje Narodne Skupštine Srbije je 30 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija