Politika

Kosovska policija upala u jedinu ambulantu u Prištini koju koriste Srbi

Komentari

Autor: Tanjug

31/01/2024

-

20:13

Kosovska policija upala u jedinu ambulantu u Prištini koju koriste Srbi
Kosovska policija upala u jedinu ambulantu u Prištini koju koriste Srbi - Copyright Tanjug/STR

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici kosovske policije upali su danas u jedinu ambulantu u Prištini koju koriste Srbi, a osoblje je odvedeno u policijsku stanicu, javlja dopisnik Tanjuga.

Osoblje ambulante trenutno je u policijskoj stanici koja se nalazi u neposrednoj blizini ambulante.

Osnovno tužilaštvo u Prištini i kosovska policija naveli su u zajedničkom saopštenju da je u toku pretres ambulante jer se u njoj, kako tvrde, pružaju "ilegalne medicinske usluge", preneli su prištinski mediji.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja u naveo je u saopštenju na Fejsbuku da pretreseni objekat pripada nevladinoj organizaciji "Centar za mir i toleranciju Prištine", kao i da je policija obaveštena o navodnoj sumnjivoj delatnosti te NVO koja se nalazi u aneksu policijske stanice.

Starović: Preostalim Srbima u Prištini uskraćena osnovna medicinska usluga

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Srbije Nemanja Starović poručio je večeras da je upadom kosovske policije u ambulantu u Prištini uskraćena osnovna medicinska usluga malobrojnim preostalim pripadnicima srpskog naroda u tom gradu.

Starović je u objavi na platformi X podsetio da je pre 1999. godine u Prištini živelo je više od 40.000 Srba, a da ih je ostalo manje od 100.

"A sada je toj preostaloj šačici uskraćena osnovna medicinska usluga", naglasio je on.

Starović je ukazao i na to da je stopa održivog povratka srpskih izbeglica i interno raseljenih lica na  Kosovo manja od dva odsto i da je najniža od svih postkonfliktnih oblasti širom sveta. 

"Štaviše, ono malo onih koji su se vratili nastanili su se u izolovanim seoskim enklavama, dok su svi veći gradovi na Kosovu* zabranjene zone za Srbe", istakao je Starović.

Pripadnici kosovske policije upali su ranije danas u jedinu ambulantu u Prištini koju koriste Srbi, a osoblje je odvedeno u policijsku stanicu.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija