Politika

Burdž Kalifa u Dubaiju i Nijagarini vodopadi u bojama srpske zastave povodom Dana državnosti Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

16/02/2024

-

08:53

Burdž Kalifa u Dubaiju i Nijagarini vodopadi u bojama srpske zastave povodom Dana državnosti Srbije
Burdž Kalifa u Dubaiju i Nijagarini vodopadi u bojama srpske zastave povodom Dana državnosti Srbije - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

veličina teksta

Aa Aa

Na najvišoj zgradi na svetu, Burdž Kalifi u Dubaiju, sinoć se pojavila srpska zastava, u znak obeležavanja srpskog Dana državnosti, objavljeno je na Instagramu predsednika Srbije buducnostsrbijeav.

"Hvala Dubai!", zahvalio se srpski predsednik Aleksandar Vučić vlastima Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Zgrada Burdž Kalifa visoka je 828 metara i ima 163 sprata.

Nešto ranije sinoć, i u glavnom gradu Abu Dabiju pojavila se srpska zastava na zgradi Nacionalne naftne kompanije Abu Dabi.

Nijagarini vodopadi u bojama srpske zastave

Ambasada Srbije u Otavi organizovala je prijem povodom Dana državnosti Srbije, kojem je prisustvovalo više od 230 zvanica, a povodom Dana državnosti Srbije Nijagarini vodopadi bili su osvetljeni u bojama srpske zastave, javlja Tanjug.

Svečanosti u Ambasadi Srbije u Otavi prisustvovali su predstavnici Senata Kanade, Donjeg doma parlamenta Kanade, predstavnici Ministarstva spoljnih poslova Kanade, predstavnici diplomatskog kora, srpske dijaspore i druge ugledne zvanice.

Ambasador Srbije Dejan Ralević i zamenik ministra spoljnih poslova Kanade Aleksandar Levek istakli su na prijemu tradiconalno dobre odnose Srbije i Kanade.

Ralević i Levek su naročito ukazali na značaj srpske dijaspore koja povezuje dve zemlje, kao i na ekonomsku saradnju koja sve više dobija na značaju.

Gosti su imali priliku da na skupu koji je počeo intoniranjem srpske i kanadske himne čuju i Drugu rukovet Stevana Mokranjca u izvođenju crkvenog hora crkve Svetog Stefana u Otavi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija