Politika

Stano o tvrdnjama da je Borelj odložio put u Prištinu i Beograd: "Apsolutne besmislice"

Komentari

Autor: Tanjug

20/02/2024

-

16:44

Stano o tvrdnjama da je Borelj odložio put u Prištinu i Beograd: "Apsolutne besmislice"
Stano o tvrdnjama da je Borelj odložio put u Prištinu i Beograd: "Apsolutne besmislice" - Copyright Prinskrin/Youtube/European Commission

veličina teksta

Aa Aa

Portparol Evropske komisije Peter Stano odbacio je kao "apsolutne besmislice" tvrdnje da je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj planirao da krajem februara poseti Beograd i Prištinu, ali je odložio posete nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Minhenu.

"Ove tvrdnje su apsolutna besmislica. Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost planirao je potpuno drugačije posete/aktivnosti za ove datume mnogo pre bilo kakvog sastanka u Minhenu", rekao je Stano za Tanjug, na pitanje da prokomentariše pisanje medija da je Borelj odložio posetu Prištini za 26. februar, odnosno Beogradu za 28. februar.

Mediji su ranije preneli da je Borelj planirao da 26. februara doputuje u posetu Prištini, ali da je to putovanje odloženo nakon razgovora sa Kurtijem i Vučićem u Briselu, kao i da je 28. februara planirao da otputuje u posetu Beogradu.

Stano je juče za Tanjug, na pitanje kada se može očekivati nastavak dijaloga nakon sastanka Borelja sa Vučićem i Kurtijem u Minhenu i izjave Vučića da očekuje poziv u Brisel ovih dana, rekao da EU u ovoj fazi nema šta da najavi u vezi sa bilo kakvim predstojećim dijalogom Beograda i Prištine na visokom nivou.

On je dodao da se dijalog nastavlja svakodnevnim radom specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija