Politika

Marsenić: Ne postoji razlog da beogradski izbori budu raspisani za 28. april

Komentari

Autor: Tanjug

07/03/2024

-

13:34

Marsenić: Ne postoji razlog da beogradski izbori budu raspisani za 28. april
Marsenić: Ne postoji razlog da beogradski izbori budu raspisani za 28. april - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije Predrag Marsenić smatra da predstojeći lokalni izbori ne mogu da budu održani pre nego što budu ispunjeni svi zahtevi opozicije, a za to je, kako kaže, potrebno vreme.

On je na Insajder televiziji rekao da bi bilo dobro da svi predstojeći lokalni izbori u Srbiji budu održani istog dana, a da bi najraniji termin za to mogao da bude 2. jun i tvrdi da ne postoji nijedan razlog zbog čega bi beogradski izbori bili raspisani za 28. april.

"S obzirom na one zahteve koje smo mi postavili, koji bi bili potrebni da se ispune da bismo izašli na izbore, za njihovo ispunjenje je potrebno određeno vreme", rekao je Marsenić i dodao da postoji mogućnost da se i ne izađe na izbore ukoliko, kako navodi, budu ponovljeni "po matrici" od 17. decembra prošle godine.

Kao rešenje za sređivanje biračkog spiska, on je naveo pravljenje radne grupe koju bi činile političke stranke i predstavnici civilnog društva koji se bave izborima.

On kaže da postoji mogućnost da ponovo izađu na izbore sa POKS-om što će najverovatnije biti model, ali dodaje da ne beže ni od razgovora sa koalicijom "Srbija protiv nasilja" i sa svim ostalim opozicionim strankama.

Dodaje i da su oni na Glavnom odboru doneli odluku da bilo koja vrsta saradnje sa SNS, Socijalističkom partijom i sa Zavetnicima nije moguća.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija