Politika

Predsednik Srbije večeras sa liderima vladajućih stranaka, jedna od tema i lokalni izbori

Komentari

Autor: Tanjug

10/03/2024

-

09:57

Predsednik Srbije večeras sa liderima vladajućih stranaka, jedna od tema i lokalni izbori
Predsednik Srbije večeras sa liderima vladajućih stranaka, jedna od tema i lokalni izbori - Copyright Euronews/Slaven Dimitrić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za večeras sastanak sa liderima stranaka vladajuće koalicije, potvrđeno je za Tanjug iz Predsedništva.

Sastanak će se održati u 18 sati na Andrićevom vencu, a tema razgovora biće organizovanje lokalnih izbora, funkcionisanje Narodne skupštine i buduće izvršne vlasti.

Na sastanak će, kako se očekuje, doći lideri koalicije SPS-JS Ivica Dačić i Dragan Marković Palma, zatim prvi čovek SDPS Rasim Ljajić, Milan Krkobabić iz PUPS-a, kao i predsednik "Zdrave Srbije" Milan Stamatović i doskorašnji direktor BIA i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ranije danas rekao je da je dobio poziv za ovaj sastanak. Dačić je za Tanjug rekao da će se na sastanku doneti odluka o lokalnim izborima, koji uključuju i beogradske, odnosno precizirati datum njihovog održavanja.

"Tako da to treba da bude tema toga razgovora kod predsednika - kada će biti izbori. Sastanku će prisustvovati lideri stranka koji se nalaze u parlamentarnoj većini, odnosno vladajuća koalicija. Prisustvovaćemo ja i (predsednik Jedinstvene Srbije) Dragan Marković Palma, kao i oni sa Vučićeve liste koji su deo standardne koalicije", naveo je Dačić.

Podsetimo, juče je predsednik Srbije govorio o datumima za predstojeće izbore u Beogradu.

"Ako predsednik Skupštine Srbije bude izabran 11. marta, 12. ili 13. marta, nevažno, izbori moraju da budu do 11. ili 12. maja. Znači mogu da budu 28. aprila, u roku između 45. i 60. dana, po zakonu. Pa mogu da budu 28. ili petog. A petog nam je Vaskrs. Hoćete li na Vaskrs da imamo izbore?", rekao je Vučić novinarima.

On je, komentarišući zahteve opozicije da izbori ne budu 28. aprila zbog praznika, rekao da moraju da se gledaju zakonske norme.

"A oni kažu, Vučiću donesi leks specijalis. Ne donosi Vučić leks specijalis. Niti je kad donosio, niti može da donese. To donosi narodna Skupština", rekao je Vučić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija