Politika

Počela sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, predsedava Vučić: Nije samo Moskva povod

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

23/03/2024

-

09:04

Počela sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, predsedava Vučić: Nije samo Moskva povod
Počela sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, predsedava Vučić: Nije samo Moskva povod - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Vanredna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost koju je zakazao predsednik Srbije Aleksandar Vučić počela je u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, kojoj prisustvuju najviši državni zvaničnici, pripadnici bezbednosnih službi i Vojske Srbije.

Vučić je za televiziju Prva rekao da je za sazivanje sednice Saveta za bezbednost "imao više razloga", a da je teroristički napad u Moskvi samo jedan od povoda.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Imamo mi više razloga, ovo je neposredni povod. Pre svega želim da izrazim građanima Ruske Federacije, rukovodstvu Rusije, najiskrenije saučešće, u nadi da će teroristi koji su ovako strašno zlodelo počinili biti privedeni pravdi, dakle, uhapšeni ili likvidirani", rekao je Vučić gostujući na Prvoj.

On je takođe izrazio je nadu da se ovo što se desilo u Moskvi nikada više neće ponoviti. 

Vučić je poručio i da gađani mogu da budu mirni povodom utakmice Crvena Zvezda Zenit koja će se danas odigrati i koja je visokog rizika.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Bićemo nemilosrdni prema svakome ko pokuša da ugrozi bezbednost bilo kog građana", rekao je Vučić.

Vučić je poručio i da Srbija neće srljati u ratne sukobe iako neki žele da nas uvuku u rat. Dodao je i da je Srbija jedna od najbezbednijih zemalja na svetu i da će se preduzeti mere radi što veće bezbednosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija