Politika

Vučić u Kuršumliji posetio porodicu najmlađe žrtve NATO bombradovanja: "Danas bi Bojana imala 25 godina"

Komentari

Autor: Tanjug

24/03/2024

-

18:38

Vučić u Kuršumliji posetio porodicu najmlađe žrtve NATO bombradovanja: "Danas bi Bojana imala 25 godina"
Instagram/buducnostsrbijeav - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas u Kuršumliji Mariju i Anđelku Tomović, majku i sestru najmlađe žrtve NATO bombradovanja Bojane Tošović, koja je 1999. godine poginula od NATO bombi zajedno sa ocem Božinom.

"Danas bi Bojana imala 25 godina. Njen život je prekinut nemilosrdno, bez razloga, bez povoda i opravdanja, u surovom bombradovanju koje je uzelo mnogo života i zauvek promenilo budućnost sveta, međunarodnog prava i pravde. Nikada nećemo zaboraviti. Zbog Bojane i sve naše dece", naveo je Vučić na Instagram profilu "budućnoststbijeav".

Vučić je napisao i da je današnji dan najteži za Mariju i Anđelku Tošović, navodeći da je Marija u istom danu izgubila muža i ćerku, a Anđelka oca i sestru.

"Bojana, rođena 28. aprila 1998. godine, najmlađa je žrtva NATO agresije, poginula je sa svojim ocem Božinom kada je na njihovu kuću pala bomba", naveo je Vučić na Instagram profilu "avucic".

Obilazak fabrike Borbeni složeni sistemi

Predsednik Srbije obilazi fabriku privrednog društva Borbeni složeni sistemi u Pljakovu kod Kuršumlije, u kojoj se proizvode oklopna borbena vozila "Lazar" i "Miloš". 

Sa Vučićem su zajedno u obilasku fabrike ministar odbrane Miloš Vučević, kao i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Fabrika Borbeni složeni sistemi posluje u okviru preduzeća Jugoimport-SDPR.

Predsednik je prethodno u Kuršumliji obišao Mariju i Anđelku Tošović, majku i sestru Bojane, najmlađe žrtve NATO borbardovanja koja je 1999. godine sa samo 11 meseci poginula od NATO bombi zajedno sa ocem.

Vučić će, nakon obilaska fabrike, prisustvovati u Prokuplju obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija