Politika

Brnabić prokomentarisala sastanak opozicije: Neodgovornost, neozbiljnost i zamajavanje građana

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2024

-

23:01

Brnabić prokomentarisala sastanak opozicije: Neodgovornost, neozbiljnost i zamajavanje građana
Brnabić prokomentarisala sastanak opozicije: Neodgovornost, neozbiljnost i zamajavanje građana - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić ocenila je neodgovornim i neozbiljnim zahtev dela opozicionih stranaka da se svi lokalni i izbori za Grad Beograd pomere za jesen i ukazala da je to potpuno suprotno od onoga što su tražili pre svega pola godina.

Ona je na društvenoj mreži X, povodom današnjeg sastanka dela opozicionih stranaka, napisala da "teško da Srbija pamti takvu neodgovornost, neozbiljnost i zamajavanje građana".

Brnabić je tu ocenu iznela povodom vesti pod naslovom "Otkrivamo - Detalji sastanka opozicije: Bojkot ako se ne ispune uslovi, pomeriti sve izbore za jesen". U toj vesti naveden je i zaključak učesnika sastanka - predstavnika koalicija "Srbija protiv nasilja", NADA i Inicijative "ProGlas", u kome se tvrdi da "ponovljeni izbori za Grad Beograd zakazani u kratkom roku i u odsustvu promene izbornih uslova neće biti ni slobodni ni pošteni", i da na njih te stanke "neće pristati".

 

Uz print-skin obe vesti, današnje i one iz septembra 2023, posetila je na dijametralno suprotne zahteve liste Srbije protiv nasilja tada i danas.

"Srbija protiv nasilja, septembar 2023: Zahtevamo hitne izbore, da se organizuju u roku od dva meseca, svakako pre kraja godine!" "Srbija protiv nasilja, mart 2024: Na izbore u kratkom roku (dva meseca) nećemo pristati, bojkotovaćemo ih (iste one koje su tražili da se vanredno i hitno održe)!"

U vesti od 5. septembra 2023, čiji je Brnabić takođe objavila print-skin uz naslov: "Opozicija traži hitne parlamentarne i beogradske izbore: Blokada Skupštine do ispunjenja", može se pročitati - "Tražimo hitno raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine kako bi opozicija kao svoj prvi korak nakon smene naprednjačkog režima ispunila zahteve građana, saopštili su poslanici, predstavnici organizatora protesta "Srbija protiv nasilja".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija