Politika

Kurti na konferenciji Partije evropskih socijalista u Bukureštu, pozvao sve da podrže prijem Kosova u Savet Evrope

Komentari

Autor: FoNet

07/04/2024

-

22:29

Kurti na konferenciji Partije evropskih socijalista u Bukureštu, pozvao sve da podrže prijem Kosova u Savet Evrope
Euronews/Ljubiša Ivanović - Copyright Euronews/Ljubiša Ivanović

veličina teksta

Aa Aa

Kosovski premijer Aljbin Kurti učestvovao je na konferenciji Partije evropskih socijalista (PES) u Bukureštu gde je, kako je saopštio, pozvao sve prisutne da podrže prijem Kosova u Savet Evrope na glasanju u Parlamentarnoj skupštini 16. aprila.

Kurti je na Fejsbuku naveo da mu pričinjava zadovoljstvo to što se vratio među, kako ističe, "prijatelje u veliku evropsku socijaldemokratsku porodicu".

"Kako smo dva meseca pred evropske izbore, ovaj sastanak je bio od velikog značaja za jačanje međusobne koordinacije. Socijaldemokratija nosi ideje, tradiciju i vrednosti za zaštitu i razvoj demokratije i evropeizma, u vreme kada su ugroženi od autokratskih režima, čiji je cilj da oslabe Evropsku uniju", naveo je Kurti, prenosi Kosovo onlajn.

Dodao je da je bio na prijemu koji je priredio premijer Rumunije Marsel Čolaku, a na marginama konferencije razgovarao je i sa evropskim komesarom Nikolasom Šmitom, predsedavajućim PES i bivšim premijerom Švedske Stefanom Levenom, nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i potpredsednicom Evropskog parlamenta Katarinom Barli.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija