Politika

Đilas kritikovao američkog ambasadora: Hilu od demokratije važnije druge stvari

Komentari

Autor: Tanjug

11/04/2024

-

17:03

Đilas kritikovao američkog ambasadora: Hilu od demokratije važnije druge stvari
Đilas kritikovao američkog ambasadora: Hilu od demokratije važnije druge stvari - Copyright FoNet/Instagram Stranke slobode i pravde

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas kritikovao je danas američkog ambasadora Kristofera Hila zbog stava da ne gleda blagonaklono na bojkot izbora i optužio ga mu nije stalo do demokratije već do toga da se ispuni ono što SAD očekuje.

Đilas je povodom izjave posle dijaloga o izbornim uslovima u Skupštini Srbije poručio Hilu da se od njega pored ostalog očekuje da govori o gušenju slobode i demokratije, nalazima ODIHR-a, kao i o tome da vlast nije ispoštovala uvodne napomene izveštaja o političkom konsenzusu i usvajajanju preporuka dovoljno vremena pre izbora, saopšteno je iz SSP. 

Đilas je poručio Hilu i da treba da kaže ako je odluka SAD da o tome ne govori, i da su od demokratije važnije neke druge stvari, kao što su, kako je naveo, ispunjavanje obećanja o Kosovu ili poslovi sa američkim kompanijama i Rio Tintom.

Đilas je naveo i da ne zna po kom osnovu je Hil prisustvovao sastanku u parlamentu i dodao da ako je već za nešto rekao da je unutrašnja stvar Srbije onda pristojnost nalaže da o tome ne iznosi svoj stav.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija