Politika

MUP: Četvorica pripadnika tzv kosovske policije juče privedena, jedan zadržan

Komentari

Autor: Tanjug

18/04/2024

-

10:55

MUP: Četvorica pripadnika tzv kosovske policije juče privedena, jedan zadržan
Jarinje - Copyright Tanjug/AP/Marjan Vučetić

veličina teksta

Aa Aa

Četvorica pripadnika takozvane kosovske policije privedena su u sredu prilikom kontrole na administrativnom prelazu, a jedan od njih je zadržan, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. 

"Četvorica pripadnika kosovske policije su privedena, jedan je zadržan - zamenik direktora policije", saopšteno je iz MUP-a.

Oni su privedeni prilikom kontrole na prelazima, zbog bezbednosnih provera, precizirano je iz MUP-a.

MUP je juče saopštio da su neosnovane tvrdnje Prištine o navodnom zadržavanju autobusa sa registracionim oznakama sa teritorije Kosova i Metohije na graničnom prelazu Batrovci i navelo da policija nije nikoga zadržavala niti sprečavala ulazak i prolazak bilo kom građaninu sa teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija. 

Ministarstvo je objasnilo da je u toku pojačana kontrola svih putnika na graničnim prelazima i da se vrše bezbednosne provere u cilju veće sigurnosti i bezbednosti građana, što, kako navode, može prouzrokovati duže zadržavanje na samom graničnom prelazu.

Prištinski mediji objavili su ranije juče da su navodno stotine građana KiM bile blokirane u Srbiji na prelazu sa Hrvatskom i da im nije bilo dozvoljeno da nastave putovanje. 

Predstavnici privremenih prištinskih institucija optužili su Beograd da je to odgovor na odluku Parlamentarne skupština SE da usvoji preporuku za prijem tzv. Kosova u SE. 

Komentari (0)

Srbija