Politika

Brnabić sa predsednikom Vlade Dominike: Potvrđeno prijateljstvo dve zemlje

Komentari

Autor: Tanjug

18/04/2024

-

16:39

Brnabić sa predsednikom Vlade Dominike: Potvrđeno prijateljstvo dve zemlje
Brnabić sa predsednikom Vlade Dominike: Potvrđeno prijateljstvo dve zemlje - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/ Peđa Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predsednikom Vlade Komonvelta Dominike Ruzveltom Skeritom, sa kojim je razgovarala o daljem unapređenju saradnje i bilateralnih odnosa, saopštio je Kabinet predsednika Narodne skupštine.

Predsednica Brnabić izrazila je čast i veliku zahvalnost premijeru Skeritu na poseti i podršci Srbiji u izuzetno izazovnim vremenima. 

Brnabić je istakla spremnost za dalji razvoj ekonomskih odnosa i pružanje podrške na polju obrazovanja, da studenti iz Dominike učestvuju u projektu „Svet u Srbiji“, kojim se godišnje stipendira oko dve stotine studenata iz zemalja širom sveta, za koje veruje da može da bude temelj bilateralnih odnosa i saradnje u budućnosti.

Sagovornici su se saglasili da su odnosi dve zemlje dobri i prijateljski uz nadu da će se dinamika razvoja pozitivnih odnosa nastaviti, i da tome mogu da doprinesu potpisani sporazumi prilikom prethodne posete premijera Skerita Srbiji. Razgovali su o formiranju Poslaničke grupe prijateljstva.

Tanjug/Vlada Republike Srbije/ Peđa Vučković

 

Brnabić je takođe istakla zahvalnost Dominiki na odluci da suspenduje priznanje nezavisnosti južne srpske pokrajine, čime je potvrđeno ne samo prijateljstvo dve zemlje, već i privrženost Komonvelta Dominike osnovnim principima međunarodnog prava i Povelje UN. 

Sastanku u parlamentu prisustvovala je i predsednica Odbora za spoljne poslove u Narodnoj skupštini Srbije Marina Raguš.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija