Politika

Koalicija "Biramo Beograd" zajednički nastupa na beogradskim izborima: Kandidat za gradonačelnika Dobrica Veselinović

Komentari

Autor: Tanjug, Nova

30/04/2024

-

15:06

Koalicija "Biramo Beograd" zajednički nastupa na beogradskim izborima: Kandidat za gradonačelnika Dobrica Veselinović
Tanjug/Vladimir Šporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici koalicije "Biramo Beograd", koju čini šest dosadašnjih članica liste "Srbija protiv nasilja", ozvaničili su danas koaliciju koja će zajedno nastupati na izborima u Beogradu i najavili da kreću u prikupljanje potpisa podrške za podnošenje izborne liste.

Na konferenciji za medije Dobrica Veselinović rekao je da mu predstavlja čast i privilegiju što su koalicioni partneri došli do kompromisa da on bude kandidat za gradonačelnika Beograda, prenosi Nova.rs. 

"Mi smo odlučili da ne prihvatimo apatiju, depresiju, da se borimo u svakoj ulici i opštini i da pobedimo. Izlazimo da pobedimo, u svim opštinama u Srbiji gde ova koalicija izlazi na izbore", rekao je Veselinović i naveo da se narednih dana očekuje prikupljanje potpisa.

Kandidat za zamenika gradonačelnika Beograda ispred koalicije "Biramo Beograd" Miloš Pavlović pozvao je građane da se priključe i da podrže tu listu.

Kako piše u dokumentu koji je potpisalo pet članica, a u koji je Nova.rs imala uvid, nosioci izborne liste pod nazivom "Biramo Beograd" biće Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta i Miloš Pavlović iz Narodnog pokreta Srbije.

Dobrica Veselinović će biti i kandidat za gradonačelnika, dok će kandidat za njegovog zamenika biti Miloš Pavlovića, a prva na zajedničkoj listi biće Natalija Stojmenović iz Zeleno-levog fronta.

Kako se navodi, koaliciju "Biramo Beograd" činiće pet partija - Narodni pokret Srbje, Zeleno-levi front, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije, koje su potpisnice dokumenta.

Stranke potpisnice Koalicionog sporazuma saglasne su da se raspored odborničkih kandidata izvrši tako, da od 110 mogućih odborničkih mesta, strankama potpisnicama pripadne sledeći broj kandidata: Narodni pokret Srbije (34), Zeleno-levi front (40), Demokratska stranka (17), Pokret slobodnih građana (13), Novo lice Srbije (6).

Sporazum formalno neće potpisati Ekološki ustanak, jer nije registrovan kao politička partija, ali će biti deo liste.

U dokumentu se navodi i da stranke potpisnice naznačavaju da Zeleno-levi front ispred koalicije odgovara za finansijsko poslovanje prema svim licima van koalicionog sporazuma, poštovanje izveštaja, obaveza i slično.

Stranke su se saglasile da Zeleno-levi front imenuje člana proširenog sastava GIK-a, a stranka Narodni pokret Srbije zamenika člana proširenog sastava GIK-a.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija