Politika

Vučić sa Kobahidzeom o pitanjima od značaja u odnosima Srbije i Gruzije

Komentari

Autor: Tanjug

17/05/2024

-

11:21

Vučić sa Kobahidzeom o pitanjima od značaja u odnosima Srbije i Gruzije
Aleksandar Vučić i Oliver Varheji - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsednikom Vlade Gruzije Iraklijem Kobahidzeom o svim izazovima sa kojima se Srbija suočava na regionalnoj i međunarodnoj sceni, pitanjima od značaja za odnose dve zemlje, kao i o daljem razvoju političkih i ekonomskih odnosa i uspostavljanju direktne avio-linije Beograd i Tbilisi.

"Obavestio sam premijera Kobahidzea o dešavanjima na Kosovu i Metohiji i zahvalio na principijelnom stavu Gruzije po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova", napisao je predsednik Srbije na instagram nalogu "buducnostsrbijeav" nakon telefonskog razgovora sa Kobahidzeom.

Dodao je da je sa gruzijskim premijerom razmenio mišljenja o svim kompleksnim globalnim i regionalnim pitanjima, a da je on naglasio da se Srbija čvrsto zalaže za očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

 

 

"Takođe sam upoznao premijera Kobahidzea o stavu Srbije u pogledu usvajanja Rezolucije o Srebrenici i ponovio principijelan stav naše zemlje po ovom pitanju, ističući važnost poštenog i uravnoteženog pristupa istorijskim događajima. Zamolio sam ga za podršku Gruzije i zahvalio na razumevanju pozicija Srbije koja se bori za svoju zemlju i svoj narod, pravo i pravdu", napisao je Vučić.

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija