Politika

Vučević sa Konrad o daljoj saradnji, evropskom putu Srbije i položaju Srba na Kosovu i Metohiji

Komentari

Autor: Tanjug

21/05/2024

-

15:42

Vučević sa Konrad o daljoj saradnji, evropskom putu Srbije i položaju Srba na Kosovu i Metohiji
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je sa ambasadorkom Nemačke u Srbiji Anke Konrad o aktuelnim bezbednosnim temama i saradnji dveju zemalja u oblastima od zajedničkog interesa, naglašavajući zabrinutost zbog položaja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Vučević je istakao da je partnerstvo sa Nemačkom od izuzetnog značaja i da je Srbija opredeljena za dalje unapređenje bilateralne saradnje, saopštio je Kabinet predsednika Vlade.

"Nemačka je najveći spoljnotrgovinski partner Srbije, a veliki potencijal i prostor za oblikovanje te saradnje postoji pre svega u ekonomskim aspektima i povećanju nemačkih investicija koje imaju značajan udeo u srpskoj ekonomiji", istakao je Vučević.

Vučević je naglasio da je strateško opredeljenje nove vlade, uprkos svim izazovima, nastavak vođenja odgovorne politike mira i stabilnosti u regionu i posvećenost poštovanju međunarodnog prava i ostvarenju strateškog cilja - ulaska u Evropsku uniju (EU).

Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

 

Vučević je istakao da je stabilnost Zapadnog Balkana ključna i izrazio duboku zabrinutost zbog položaja srpskog naroda i aktuelne situacije u južnoj srpskoj pokrajini.

Ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad čestitala je Vučeviću imonovanje na novu dužnost i zahvalila na prijemu, ističući opredeljenje Savezne Republike Nemačke za unapređenje sveukupne saradnje dveju zemalja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija