Politika

Sučeljavanje predstavnika Ne davimo Beograd i SNS: Ko "nema dan radnog staža", a ko "radi na štetu građana"

Komentari

Autor: RTS

12/08/2021

-

16:02

Sučeljavanje predstavnika Ne davimo Beograd i SNS: Ko "nema dan radnog staža", a ko "radi na štetu građana"
Sučeljavanje predstavnika Ne davimo Beograd i SNS: Ko "nema dan radnog staža", a ko "radi na štetu građana" - Copyright Printscreen YouTube/Fruska gora, Medija centar Beograd

veličina teksta

Aa Aa

U okviru ciklusa razgovora predstavnika vlasti i opozicije, Dobrica Veselinović iz Inicijative Ne davimo Beograd i poslanik Srpke napredne stranke (SNS) Dejan Kesar, gostujući na RTS-u veoma malo su govorili o dijalogu o izbornim uslovima, ali zato nije nedostajalo međusobnih optužbi.

Veselinović je ocenio da je posledica dijaloga da se mediji otvaraju prema opoziciji kao i da pokazuje da sa izbornim procesom nije sve u redu.

"Želimo da budemo konstruktivni, dijalog pokazuje da izbornim procesom nije sve u redu. Očekujemo da dođe do nekakvog dogovora, a bilo bi dobro da bude ozvaničen u pisanoj formi", dodao je Veselinović.

Sa druge strane, poslanik SNS-a kaže da su izbori iz juna prošle godine potpuno legitimni i transparentni što su, naglašava, potvrdili i međunarodni činioci.

Prema oceni Dejana Kesara, interes inicijative Ne davimo Beograd je da učestvuje u  međustranačkom dijalogu sa evroparlamentarcima jer očekuju da će ih, kako je rekao, "posaditi u fotelju".

Optužbe u vezi sa imovinom

Veselinovića je Kesar optužio da se sastao sa Violom fon Kramon, "lobistkinjom Prištine u Bundestagu".

Veselinović je odgovorio da je sa fon Kramonovom sastao kao predstavnikom nemačke partije Zelenih sa kojom Inicijativa sarađuje.

Kesar je pozivajući se istraživanja Krika naveo da je u vlasništvu Veselinovića pet stanova, galerija i atelje.

Veselinović je uzvratio da je sve navedeno u vlasništvu njegove uže porodice - roditelja, sestre, zeta, navodeći da je atelje vlasništvo njegovog oca a da je stan u kome živi kupio na kredit.

Na optužbe Kesara da nema dan radnog staža i da je dosad samo volontirao, Veselinović je rekao da radi više od 15 godina u civilnom sektoru i da su mu primanja u proseku za Beograd.

"Tumačenje zakona na štetu građana"

Veselinović je naglasio da je Kesar jedan od poslanika Skupštine Srbije koji je tražio autentično tumačenje zakona koje bi, kako je rekao, pogodovalo bankama na štetu građana koje su ih tužili za neosnovanu naplatu troškova za obradu kredita.

Napomenuo je da su ciljevi Inicijative Ne davimo Beograd kako da srpska prestonica postane dobro mesto za sve, da brane javni interes nasuprot privatnom kapitalu.

"Želimo da radimo na tome da imamo dobre škole, da sačuvamo naše reke, da udišemo čist vazduh, da svi mladi koji žele da odu iz zemlje ipak ostanu ovde i da Srbija bude dobra zemlja za sve", dodao je Veselinović.

Govoreći o politici Inicijative Ne davimo Beograd, Kesar je rekao da predstavljaju "privezak Dragana Đilasa", tvrdeći da je član tog pokreta Radomir Lazović izjavio da bi u slučaju njihovog dolaska na vlast subvencije za beogradske vrtiće bile ukinute, što je Veselinović demantovao.

Komentari (0)

Srbija