Politika

Brnabić sa Košarom o saradnji dve zemlje i unapređenju izbornih uslova

Komentari

Autor: Tanjug

18/06/2024

-

12:24

Brnabić sa Košarom o saradnji dve zemlje i unapređenju izbornih uslova
Tanjug/Strahinja Aćimović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Francuske Pjerom Košarom o pokretanju političkog dijaloga radi unapređenja izbornih procesa i jačanja demokratije.

Razgovarali su i o formiranju radne grupe koja radi na implementaciji preporuka ODIHR-a, saopšteno je iz parlamenta.

Ambasador Košar uputio je čestitke predsednici Brnabić povodom preuzimanja nove dužnosti, izražavajući nadu da će njen mandat dodatno ojačati odnos između dve zemlje.

Brnabićeva je istakla da bilateralni odnosi beleže izuzetan nivo zahvaljujući uspešnom strateškom partnerstvu, koje ove godine beleži 185 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Francuske.

Posebno je naglasila uspeh posete predsednika Aleksandra Vučića Francuskoj, kao i susret sa predsednikom Emanuelom Makronom, koji su od velikog značaja za dalje korake u unapređenju odnosa između dve zemlje.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

 

U fokusu sastanka bilo je intenziviranje parlamentarne saradnje u narednom periodu, kao i formiranje Grupe prijateljstva, kako bi dodatno osnažili politički dijalog i doprineli boljem razumevanju i saradnji u različitim oblastima.

Predsednica Brnabić je zahvalila na podršci Francuske za izbor Srbije za predsedavajuću Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju (GPAI) za 2025. godinu, ističući važnost ovog partnerstva za Srbiju.

Na sastanku se razgovaralo o pokretanju političkog dijaloga radi unapređenja izbornih procesa i jačanja demokratije, kao i formiranju radne grupe koja radi na implementaciji preporuka ODIHR.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Istaknut je i značaj aktivnog učešća organizacija civilnog društva u procesu unapređenja izbornog procesa.

Ambasador Košar je još jednom naglasio posvećenost Francuske daljem jačanju odnosa sa Srbijom, ističući da će nastaviti da podržava Srbiju na njenom evropskom putu.

Naglasio je važnost nastavka dijaloga i saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, te izrazio uverenje da će saradnja između dve zemlje nastaviti da se razvija na obostranu korist.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija