Politika

Brnabić se zahvalila austrijskom premijeru na podršci u procesu EU integracija

Komentari

Autor: Tanjug

04/09/2021

-

16:17

Brnabić se zahvalila austrijskom premijeru na podršci u procesu EU integracija
Brnabić se zahvalila austrijskom premijeru na podršci u procesu EU integracija - Copyright Tanjug/FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Ana Brnabić zahvalila je danas u razgovoru sa saveznim kancelarom Austrije Sebastijanom Kurcom na konstruktivnoj podršci i pomoći koju Austrija pruža u procesu evropskih integracija i dodala da će Srbija i u budućnosti znati da ceni i poštuje ovo partnerstvo i snažno zalaganje Austrije unutar Evropske unije za evropski put Srbije i Zapadnog Balkana.

Govoreći o evropskim integracijama, premijerka je istakla da očekuje da će tokom slovenačkog predsedavanja Savetu Evropske unije, napredak Srbije biti pozitivno ocenjen što će rezultirati, kako je istakla i otvaranjem spremnih klastera.

Navodeći da će se Austrija i u budućnosti zalagati za evropsku perspektivu i članstvo Srbije u Evropskoj uniji, austrijski kancelar čestitao je na uspehu i snažnoj borbi države u očuvanju stabilne ekonomije tokom teških pandemijskih uslova.

Srbija je važan privredni partner, istakao je, dodajući da u skoroj budućnosti očekuje značajne austrijske investicije na našem tržištu, zahvaljujući, kako je objasnio, ne samo dobrom ekonomskom, već i političkom partnerstvu.

Tanjug/FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

 

 

Naglašavajući da je za Srbiju stabilnost regiona izuzetno značajno pitanje, predsednica vlade izrazila je zabrinutost zbog aktuelne situacije u pregovorima Beograda i Prištine, neuspeha u implementaciji dogovorenog Briselskim sporazumom i sigurnosti srpskog i nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, zbog učestalih napada.

Savezni kancelar istakao je da Austrija podržava dijalog Beograda i Prištine, koji je ocenio kao veoma značajan proces i presudan za stabilnost i napredak regiona.

On je naveo da će Austrija i u budućnosti predstavljati važnog partnera Srbiji u okviru Evropske unije i pružati pomoć i podršku po svim za našu zemlju ključnim pitanjima.

Predsednica vlade čestitala je austrijskom kancelaru na Ordenu Republike Srbije na lenti, najvišem državnom odlikovanju, uručenom za naročite lične zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa dve zemlje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija