Politika

Osmani u ponedeljak s predstavnicima stranaka, tema - epidemija i izbori

Komentari

Autor: Tanjug, FoNet

11/09/2021

-

12:27

Osmani u ponedeljak s predstavnicima stranaka, tema - epidemija i izbori
Osmani u ponedeljak s predstavnicima stranaka, tema - epidemija i izbori - Copyright Tanjug AP/Lisa Leutner

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani pozvala je predstavnike političkih stranaka da u ponedeljak dođu na konsultativni sastanak na kojem će se raspravljati o lokalnim izborima, piše prištinska Koha.

U pozivu je navedeno da se sastanak održava radi razmatranja stručnog mišljenja i preporuka radne grupe Nacionalnog instituta za javno zdravlje u Prištini u vezi sa uticajem izbornog procesa na epidemiološku situaciju.

Šef kabineta Osmanijeve, Bljerim Vela, izjavio je da je cilj sastanka samo razmatranje mišljenja i preporuka Nacionalnog instituta u vezi sa izbornim procesom, a ne odluka o odlaganju izbora.

Predsednik skupštine privremenih prištinskih institucija Glauk Konjufca ocenio je u utorak da bi trebalo odložiti lokalne izore na KiM zbog velikog broja novozaraženih korona virusom.

Odlaganje izbora?

Institut za javno zdravlje Kosova preporučio je da se odlože lokalni izbori zakazani za 17. oktobar, javila je danas prištinska Koha, nakon što je saopšteno iz kosovskog predsedništva da je za ponedeljak zakazan sastanak sa liderima političkih stranaka kako bi se razmotril mišljenja i preporuka Radne grupe Instituta.

RTK i pojedini mediji javili su da je i sastanak kod Vjose Osmani sazvan s ciljem odlaganja izbora.

Međutim, šef kabineta kosovske predsednice Bljerim Velja demantovao je te navode i kazao da će se na sastanku preispitivati mišljenje i preporuke Instituta u vezi sa izbornim procesom, kao i da sam sastanak nije sazvan s ciljem odlaganja izbora.

Prema navodima prištinske Kohe, odlaganje izbora je upravo jedna od preporuka Instituta za javno zdravlje. 

Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji zakazani su za 17. oktobar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija