Politika

Brnabić: Razmotriću zahteve koji imaju veze sa ekologijom

Komentari

Autor: Tanjug

12/09/2021

-

11:22

Brnabić: Razmotriću zahteve koji imaju veze sa ekologijom
Krizni štab - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić rekla je, povodom zahteva sa Ekološkog protesta, među kojima je prekidanje dogovora sa Rio Tintom, da će uzeti u razmatranje sve ono što ima veze sa zaštitom životne sredine.


Brnabić je na pitanje da li će razmatrati zahteve sa juče održanog ekološkog protesta, prokomentarisala i da je na tom skupu čula i neke druge ocene, "da je Zoran Ðinđić bio krimilanac", zatim, "kako se i da li se krstimo" i druge stvari koje, kako je rekla, nemaju veze sa ekologijom.

"Videla sam mnogo smeća koje je ostalo iza tih ekologa, ali pogledaću još jednom sve zahteve i sve što ima veze sa zaštitom životne sredine uzeću u razmatranje," rekla je Brnabić nakon obilaska Ložionice u Beogradu.

Kada je reč o Rio Tintu, Brnabić je kazala da ta "lopta" treba da se vrati na 2004. godinu kada je izdato rešenje, navodeći da je tada trasiran put za Rio Tinto u skladu sa zakonom kao što je to urađeno i sa Fijatom, te da zakoni treba da se poštuju i da bi kompanije u suprotnom mogle da tuže državu.

Ona je, međutim istakla, da će sve što će se dalje dešavati sa Rio Tintom zavisiti od studije za procenu uticaja na životnu sredinu.

Brnabić je navela da je reč o tri studije, jedna se odnosi na rudnik, druga na deponiju, a treća na postrojenje za preradu.

Preporuka za vas

Mihajlović o Rio Tintu: Ako studija pokaže da će biti uticaja na životnu sredinu – projekat se neće realizovati
Burna debata o projektu Rio Tinta: Kritičari o teškim posledicama po životnu sredinu, kompanija tvrdi da će rizike svesti na minimum

Komentari (0)

Srbija