Politika

Utvrđen tekst akta o promeni Ustava, konačnu reč daje Venecijanska komisija u oktobru

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2021

-

19:32

Utvrđen tekst akta o promeni Ustava, konačnu reč daje Venecijanska komisija u oktobru
Utvrđen tekst akta o promeni Ustava, konačnu reč daje Venecijanska komisija u oktobru - Copyright Tanjug/Slobodan Miljević, Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo utvrdio je u utorak popodne tekst akta o promeni Ustava Republike Srbije i kao tekst Ustavnog zakona za sprovođenje Ustava, koji će dostaviti predsedniku Narodne skupštine radi podnošenja zahteva za mišljenje Venecijanskoj komisiji.

Nakon toga, Odbor je doneo odluku o prestanku rada Radne grupe za izradu Akta o promeni Ustava Republike Srbije koju je on formirao krajem juna.

Kako Tanjug saznaje, nakon javnih slušanja koja su održana tokom prošle sedmice u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Beogradu, u prvobitnom tekstu Radne grupe, umesto odrednice "javni tužilac koji rukovodi javnim tužilaštvom" zamenjen je nazivom "glavni javni tužilac".

Utvrđeni tekstovi akta o promeni Ustava i tekst Ustavnog zakona treba danas da budu objavljeni na sajtu Narodne skupštine.

Venecijanska komisija Saveta Evrope trebalo bi ove tekstove da razmatra na sednici zakazanoj za 15. i 16. oktobar i da nakon toga da mišljenje o njihovoj saglasnosti sa evroskim standardima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija