Politika

Ministarka Popović o amandmanima dostavljenim Venecijanskoj komisiji: Postignuta ravnoteža između struke i politike

Komentari

Autor: Tanjug

29/09/2021

-

11:10

Ministarka Popović o amandmanima dostavljenim Venecijanskoj komisiji: Postignuta ravnoteža između struke i politike
Ministarka Popović o amandmanima dostavljenim Venecijanskoj komisiji: Postignuta ravnoteža između struke i politike - Copyright Ministarstvo pravde

veličina teksta

Aa Aa

Tekst ustavnih amandmana dostavljen Venecijanskoj komisiji nastao je kao rezultat najšireg konsenzusa relevantnih učesnika u postupku, uz uvažavanje velikog broja sugestija struke, domaće nauke i standarda Venecijanske komisije, izjavila je ministarka pravde Maja Popović.


Ona je posle onlajn sastanka sa predstavnicima Venecijanske komisije, održanog povodom predloženih ustavnih promena, naglasila je i da je predloženim rešenjima postignuta odgovarajuća ravnoteža između politike i struke, saopštilo je Ministarstvo pravde.

To, kako je rekla, ne bi bilo moguće bez prethodno sprovedenog inkluzivnog i transparentnog procesa, koji predstavlja garanciju ostvarenja ustavne stabilnosti, kao svrhe ustavnih amandmana.

Ministarka je kazala da je zadovoljna ostvarenim rezultatima, imajući u vidu pohvalu predsednika Komisije Ðanija Bukikija, upućenu svima koji su učestvovali u izradi ustavnih amandmana i ustavnog zakona za njihovo sprovođenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija