Politika

Fajon: Opozicija treba da proceni da li im se isplatio bojkot

Komentari

Autor: Tanjug

29/09/2021

-

12:36

Fajon: Opozicija treba da proceni da li im se isplatio bojkot
Tanja Fajon - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je danas na političkim akterima, i na opoziciji i na vladi, da se dogovore da li žele da učestvuju na izborima, izjavila je slovenačka evroparlamentarka Tanja Fajon.


Ona je za slovenačku N1 rekla da je četvoro parlamentaraca, među kojima je i ona, učinili ono što su mogli, a to je da smo, kaže, u najvećoj mogućoj meri približili pregovaračke stavove, ali da nije na njima i da ih ispunjavaju.

Komentarišući odustajanje dve opozicione stranke, Dragana Ðilasa i Vuka Jeremića, koje su bojkotovale prošle izbore, Fajon je rekla da oni sami treba da presude šta će činiti dalje.

"Vidite, ukoliko im se isplatilo to što su bojkotovali izbore, sami će znati da presude šta im je činiti", rekla je Fajon i dodala da su evroparlamentarci približili stavove opozicije i vlade, i ono što je uspelo, zapisali u 16 konkretnih tačaka.

Tanjug/Zoran Žestić

"Do kraja pregovora nijedna stranka se nije zaista povukla", rekla je Fajon.

"Do kraja pregovora nijedna stranka se nije zaista povukla, učestvovali su u pregovorima do kraja, ja se iskreno nadam da će iskoristiti priliku i ta nova tela koja ćemo pre izbora u Srbiji formirati i ustupiti", rekla je.

Na insistiranje da su dve ključne opozicione stranke ipak odustale, Fajon kaže da je reč o četiri opozicione platforme i da svaka udružuje više stranaka.

"Deo tih stranaka je odustao", navela je Fajon.

Na opasku da joj prigovaraju da "asistira Vučiću", Fajon kaže da je činjenica da ni jedna strana nije zadovoljna i da to govori samo za sebe. Ona dodaje da na kraju očekuje da se u Srbiji održe pošteni i slobodni izbori.

"Ja tamo pregovaram sa mandatom evroposlanice, još jednom ponavljam - ni jedna strana nije zadovoljna, ni Vučićeva strana, ni Dačićeva strana, ni opozicija. To govori o tome koliko smo uspeli da uradimo. Iskreno se nadam da će narod u Srbiji imati mogućnost demokratskih izbora, između svih stranaka koje budu učestvovale, da će imati mogućnost poštenih i slobodnih izbora, i to se odnosi i na državu, jer smo jasno napisali da mora ispuniti sve preporuke međunarodnih institucija", rekla je Fajon.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija