Politika

Fon der Lajen stigla u Beograd, razgovori s Vučićem u vili "Mir"

Komentari

Autor: Euronews Srbja

29/09/2021

-

18:32

Fon der Lajen stigla u Beograd, razgovori s Vučićem u vili "Mir"
Fon der Lajen stigla u Beograd, razgovori s Vučićem u vili "Mir" - Copyright Tanjug/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen stigla je večeras u Beograd, a nju je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Dobro došli u Srbiju", napisao je Vučić na Instagramu i objavio fotografiju sa aerodroma.

Predsednik Srbije je Ursuli fon der Lajen uručio buket cveća, a nešto kasnije i ugostio predsednicu EK u vili "Mir".

Teme razgovora trebalo bi da budu i situacija na Kosovu i Metohiji, evropske integracije Srbije, prenosi RTS. Izjave za medije večeras nisu predviđene.

Sutra će predsednica EK razgovarati i sa premijerkom Anom Brnabić, a zajedno sa Vučićem učestvovaće u pokretanju projekta na železničkom koridoru 10.

Planirano je da predsednica EK prisustvuje i potpisivanju ugovora za rehabilitaciju deonice na Autoputu mira (Niš -Priština) koji se radi uz finasijsku podršku Evropske unije.

Ursula fon der Lajen zvaničnu posetu Zapadnom Balkanu počela je juče posetom Tirani i Skoplju, a nakon Beograda obilazak regiona završava sutra u Bosni i Hercegovini gde će zajedno sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem i predsedavajućim Savetom ministara BiH Zoranom Tegeltijom prisustvovati svečanom otvaranju mosta Svilaj koji povezuje Hrvatsku i BiH, a sastaće se i s članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija