Politika

Obradović: Probijen rok za sporazum o izbornim uslovima, Dveri se ipak spremaju za izbore

Komentari

Autor: FoNet

07/10/2021

-

14:30

Obradović: Probijen rok za sporazum o izbornim uslovima, Dveri se ipak spremaju za izbore
Obradović: Probijen rok za sporazum o izbornim uslovima, Dveri se ipak spremaju za izbore - Copyright Tanjug/Miloš Milošević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je, uprkos obećanjima, rok za sporazum o izbornim uslovima probijen i nema nikakvih najava da će drugi kolosek dijaloga uopšte biti nastavljen i saopštio da Dveri, bez obzira na te okolnosti, počinju pripreme za izbore.

Obradović u saopštenju podseća na obećanje predsedavajućeg međustranačkog dijaloga u Narodnoj skupštini Ivice Dačića da će dijalog o poboljšanju izbornih uslova biti završen, a sporazum primenjen najmanje šest meseci pre izbora.

"Vladajućoj koaliciji Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) ispunjavanje obećanja nikada nije bila jača strana u politici, pošto su te dve stranke poznate po brojnim kršenjima predizbornih obećanja zato nismo imali poverenja ni u Dačićevo obećanje", naveo je Obradović.

"Očito je da su predstavnici vlasti zadovoljni poklonom koji su dobili od evroparlamentaraca sa kojima su ispregovarali sve što im je trebalo i koji su im ponovo dali podršku da izbori u Srbiji ne budu pošteni i slobodni", ocenio je lider Dveri.

Prema njegovim rečima, međustranački dijalog u Narodnoj skupštini bio je mnogo ozbiljniji nego dijalog uz pomoć delegacije Evropskog parlamenta.

"Možda je to još jedan razlog zašto je zakočen, jer su dogovoreni neki veoma konkretni pomaci u izbornom procesu, poput sređivanja Jedinstvenog biračkog spiska, bolje kontrole izbora u RIK, više finansija za izborne učesnike, ali se stalo kod dve najvažnije teme o kojima je na kraju trebalo da se razgovara sa predsednikom SNS, a to je stanje u medijima i Nadzorni odbor za primenu sporazuma i kontrolu kompletnog predizbornog procesa", navodi Obradović.

On naveo da ni jedan od sedam velikih medija koji su bili na sastanku Radne grupe u Narodnoj skupštini do 1. oktobra nije dostavio svoje medija planove za period od šest meseci.

"Pokret Dveri svakako neće čekati epilog dijaloga već smo krenuli u pripreme za izbore iz prostog razloga što vlast ovo radi namerno kako bi ostalo što manje vremena opoziciji za izborne pripreme", zaključuje lider Dveri. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija