Politika

Pokret za preokret do kraja meseca odlučuje o izlasku na izbore

Komentari

Autor: FoNet

10/10/2021

-

20:33

Pokret za preokret do kraja meseca odlučuje o izlasku na izbore
Pokret za preokret do kraja meseca odlučuje o izlasku na izbore - Copyright Logo

veličina teksta

Aa Aa

Pokret za preokret će odluku o izlasku na izbore doneti do kraja meseca zajedno sa Strankom slobode i pravde, Demokratskom strankom i Pokretom slobodnih građana, kao i "sa drugim strankama istinske opozicije", saopštio je večeras Pokret za preokret, naglasivši da se zalaže za izlazak na izbore.

U saopštenju posle večerašnje sednice Izvršnog odbora tog pokreta ocenjeno je da je "bojkot bio uspešan" i da je "jednostranačka, nelegalna Narodna skupština, razotkrila autokratski i diktatorski karakter ovog režima".

"Posle neuspešnih pregovora o poboljšanju izbornih uslova, opozicija, zajedno sa građanima, treba da se režimu suprostavi na svakom mestu, pa i na izborni dan, boreći se protiv ucena, pritisaka, kupovine glasova", naglašeno je u saopštenju.

Pokret za preokret poručuje da će se zalagati za jedinstven nastup opozicije i jednu opozicionu listu na svim nivoima.

"Imajući u vidu zanemarivanje demokratskih vrednosti pojedinaca i institucija EU, Pokret za preokret naglašava potrebu nove strategije opozicije, koja podrazumeva suprostavljanje režimu onim metodama koje su poznate u borbi protiv autokratija u svetu, a koje će najbrže demontirati nestručni, bahati i korumpirani režim", ističe u saopštenju Pokret za preokret.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija