Politika

Osmani: Srbija zloupotrebljava Pokret Nesvrstanih da iskrivi istinu o Kosovu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

11/10/2021

-

23:22

Osmani: Srbija zloupotrebljava Pokret Nesvrstanih da iskrivi istinu o Kosovu
Osmani: Srbija zloupotrebljava Pokret Nesvrstanih da iskrivi istinu o Kosovu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska predsednica Vjosa Osmani ocenila je da Srbija zloupotrebljava status zemlje posmatrača u Pokretu nesvrstanih sa ciljem, kako tvrdi, "da iskrivi istinu o Kosovu".

Ona je napisala na Fejsbuku da je Kosovo priznalo znatan broj članica Pokreta nesvrstanih, a ostale je pozvala da, kako je rekla, "ne padaju na propagandu Srbije". Osmani je dodala i da zahteva da Srbija "odustane od toga da podriva međunarodnu poziciju Kosova".

"Da bi doprinela dobrosusedskim odnosima dve zemlje, Srbija mora da odustane od napora da podriva međunarodnu poziciju Kosova kroz lobiranje protiv članstva Kosova u međunarodnim organizacijama i kampanjom protiv priznanja nezavisnosti Kosova", smatra Osmani.

Podsetimo, Samit povodom obeležavanja 60 godina od prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja, održava se danas i sutra na Beogradskom sajmu.

Na jednom mestu okupljeno je više od 100 stranih delegacija, predvođenih predsednicima, premijerima i ministrima spoljnih poslova država članica, kao i više od 500 učesnika.

Domaćini Samita su Srbija i Azerbejdžan, a Beograd svoje goste dočekuje, kao i pre šest decenija, sa zastavama svih zemalja učesnica koje se mogu videti duž autoputa, ali i u centru grada.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija