Politika

Obradović za Euronews Srbija: Dveri se za predstojeće izbore spremaju kao da će izaći samostalno, saradnje su moguće

Komentari

Autor: Euoronews Srbija, Jovana Stanković

27/10/2021

-

13:06

Obradović za Euronews Srbija: Dveri se za predstojeće izbore spremaju kao da će izaći samostalno, saradnje su moguće
Boško Obradović - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Glavni odbor Dveri je još 3. oktobra doneo odluku da izađe na predstojeće izbore i da se sprema kao da će izađi samostalno. 

"Ako se pojavi mogućnost nekog dogovora na ravnopravnim osnovama spremni smo da korigujemo ovu odluku, ali ne prihvatamo nikoga od lidera bivšeg režima za lidera opozicije niti zajedničkog predsedničkog kandidata", rekao je lider Dveri Boško Obradović za Euronews Srbija.  

On je naveo da je saradnja moguća, ali da na čelu zajedničkog bloka mora da bude neko ko do sada nije bio na vlasti.  

"Ako nema dogovora o zajedniičkom predsedničkom kandidatu opozicije, na istoj sednici GO Dveri odlučeno je da ću ja biti predsednički kandidat u ime Dveri, a nadam se i u ime jednog mnogo šireg Patriotskog bloka. Vučića ne može da pobedi niko iz bivšeg režima, već samo dokazani patriota koji nije bio na vlasti. Isto kao što Đinđić nije mogao da pobedi Miloševića, pa je podržao Koštunicu koji je mogao da uzme i deo Miloševićevih birača, danas nam je potreban predsednički kandidat koga razumeju i za njega mogu da glasaju i oni koji su donedavno podržavali ili još uvek pdoržavaju SNS. Samo tako opozicija može da pobedi na predsedničkim izborima", rekao je Boško Obradović.  

Kako je naveo, razgovora i dogovora unutar opozicije nema već više od godinu dana od kako je ugašen Savez za Srbiju. 

"Dveri nisu odgovorne za to i uvek smo bili i ostali raspoloženi za komunikaciju i svaki dogovor unutar opozicije koji bi bio na ravnopravnim osnovama. Ne priznajemo nikome da je veća opozicija od nas, ne prihvatamo da budemo privezak bilo kome, nije nam šef ni Vučić ni Đilas, imamo svoj stav i program, i u tom smislu se protivimo pravljenju bilo kakvih monopola u opoziciji", kaže Boško Obradović.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija