Politika

Brnabić: Verujem da ćemo imati drugačiji dijalog sa Crnom Gorom

Komentari

Autor: Tanjug

07/11/2021

-

22:43

Brnabić: Verujem da ćemo imati drugačiji dijalog sa Crnom Gorom
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodn Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je večeras da je poseta crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića Beogradu bila uspešna i poručila da veruje da će Srbija imati sada drugačiji dijalog sa Vladom Crne Gore.

Brnabić je ponovo prokomentarisala to kako je ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović bio odeven prilikom dočeka Krivokapića i ponovila da je crnogorskog premijera trebalo da sačeka ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ali da se on zadržao u Atini.

"Nije stigao na vreme, pa sam zamolila Nedimovića kao potpredsednika vlade da sačeka crnogorskog premijera. Nedimović ima ležerniji stil, ali to nadoknađuje šarmom", rekla je Brnabić i istakla da joj nije delovalo da je Krivokapiću to zasmetalo niti da je primetio.

Ona je dodala da je to bila njena greška, jer je Krivokapić došao na njen poziv.

"Drago mi je da je bila uspešna i dobra poseta i što je rezultat kakav smo želeli, a to je da imamo sada i verujem da ćemo imati drugačiji dijalog s vladom Crne Gore", poručila Brnabić za TV Pink.

Podsetimo, Krivokapić je pre nekoliko dana na konferenciji za medije u Beogradu, nakon sastanka sa premijerkom Srbije, istakao da je Nedimović bio izuzetno srdačan i prijatan u delu tehničkog prijema i da se on nije obazirao na to kako ko izgleda.  

"Znam da u diplomatskom i protokolarnom smislu može to da predstavlja poruku, ali njegove reči srdačna dobrodošlica više govore", rekao je Krivokapić.  

"Otvoreni Balkan nije u krizi, pobednička inicijativa"

Brnabić je takođe večeras odbacila i tvrdnje dela javnosti da je inicijativa Otvoreni Balkan u krizi i poručila da će svi koji učestvuju u toj inicijativi u narednih godinu dana imati značajne koristi, a da će oni koji se ne priključe gorko zažaliti.

"Naravno da nije u krizi. Takva inicijativa ne može da bude u krizi. Da ostanu samo Srbija i Albanija, ili samo Srbija i Severna Makedonija, ona je i dalje pobednička inicijativa", rekla je Brnabić.

Premijerka je naglasila da ova inicijativa donosi ogromnu korist za građane, privredu, političku stabilnost, pa samim tim i za budućnost regiona.

"Ko god učestvovao u inicijativi Otvoreni Balkan, a u ovom trenutku su to Srbija, Severna Makedonija i Albanija, sigurna sam da će u narednih godinu dana imati takve koristi da će se drugi ne samo priključiti, ili iz nekog balkanskog inata neće, ali će, ako se ne priključe, gorko zažaliti", rekla je Brnabić.

Kako je dodala, reč je o tako dobroj, fokusiranoj i okrenutoj ka budućnosti inicijativi da ne postoji način da ona propadne.

"Nije ni važno da li će svi učestvovati ili dva partnera, ili tri partnera, jer sam sigurna da će ona da se dalje širi. Verujem da iz onih koji se raduju ili priželjkuju sve ono što može da bude loše i ružno za Srbiju, tog dela javnosti iili tajkunskih medija, govori frustracija", rekla je Brnabić.

Ona je naglasila da se na sastancima u okviru Otvorenog Balkana razgovara i o tome da od nekih investicija koje Srbija danas privlači "jer je realno uspešnija nego sve zemlje regiona zajedno", naši susedi imaju korist.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija