Politika

Narodna stranka počela prikupljanje potpisa za ostavku gradonačelnika Novog Sada

Komentari

Autor: FoNet

13/11/2021

-

16:35

Narodna stranka počela prikupljanje potpisa za ostavku gradonačelnika Novog Sada
Narodna stranka počela prikupljanje potpisa za ostavku gradonačelnika Novog Sada - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Narodna stranka počela je danas u Novom Sadu prikupljanje potpisa građana za ostavku gradonačelnika Miloša Vučevića i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u gradu, izjavio je potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković.

Novaković je rekao da je siguran da Novosađani ne podržavaju Vučevića i da Novi Sad ne bi glasao za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića na izborima koji ne bi bili održani pod represijom režima, saopštila je Narodna stranka.

"SNS bi izgubio svake poštene izbore u Novom Sadu, a od 2012. pobeđuju samo zato što im kriminalci kupuju glasove", rekao je Novaković na konferenciji za novinare.

Naveo je da tokom deset godina vlasti Vučevića u Novom Sadu nije ostvarena nijedna velika investicija, a od 2012. godine, kako kaže, morali su da budu završeni regionalna deponija čvrstog otpada i centralni prečistač otpadnih voda, što su ključne stvari za upravljanje komunalnim sistemom.

"Poražavajuće je što je gradska uprava, koju vodi Vučević, prva kojoj je sinula ideja da dunavska obala služi za stanogradnju i poslove sa urbanističkom i građevinskom mafijom, umesto za sport, rekreaciju i turizam", rekao je Novaković.

Ocenio je da je Vučević "širom otvorio vrata za kriminalce i njihove firme, jer najunosnije poslove u gradu dobijaju ljudi sa kriminalnom prošlošću".

Kao primere naveo je radove na Pozorišnom trgu koji, kako je rekao, popločava firma "Granit peščar" čiji je vlasnik Zvonko Veselinović, kao i firmu "Mont op", za koju tvrdi da je u vlasništvu Marka Bosanca Bosketa i da je od početka godine do danas dobila poslove vredne dve milijarde dinara.

"Treći primer je činjenica da je u svečanoj sali Gradske kuće, gde se primaju najzaslužniji građani, Vučević primio okorelog kriminalca Slobodana Milutinovića Snajpera", kazao je Novaković.

Dodao je da je "bačeno" milion evra za rekonstrukciju bazena u centru SPENS i podsetio da je u tom slučaju podneta krivična prijava protiv izvršilaca, a da policija i tužilaštvo treba da pronađu nalogodavca i da bi trebalo da krenu od Vučevića, navodi se u saopštenju NS.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija